Dicționare ale limbii române

11 definiții pentru divizion

divizión sn [At: FUND. 5/28 / P: ~zi-on / Pl: ~oáne / E: fr division, rs дивиӡион] 1 Subunitate de artilerie sau de cavalerie care corespunde unui batalion și care cuprinde mai multe baterii sau escadroane. 2 (Îs) ~ de nave Unitate în forțele maritime militare formată din mai multe nave de același tip.
DIVIZIÓN, divizioane, s. n. Subunitate de artilerie sau de cavalerie care corespunde unui batalion de infanterie. [Pr.: -zi-on] – Din rus. divizion, fr. division.
DIVIZIÓN, divizioane, s. n. Subunitate de artilerie sau de cavalerie care corespunde unui batalion. [Pr.: -zi-on] – Din rus. divizion, fr. division.
DIVIZIÓN, divizioane, s. n. Fiecare dintre subunitățile în care este împărțit un regiment de artilerie și care cuprinde mai multe baterii. Văzu un șir lung de cai morți... de la vreun divizion de artilerie. CAMILAR, N. I 442. ♦ Fiecare din subunitățile în care era împărțit în trecut un regiment de cavalerie și care cuprindea mai multe escadroane. – Pronunțat: -zi-on..
divizión (batalion) (-zi-on) s. n., pl. divizioáne
divizión s. n. (sil. -zi-on), pl. divizioáne
DIVIZIÓN s.n. Subunitate de artilerie sau de cavalerie cuprinzând mai multe baterii sau escadroane. ◊ Divizion de nave = unitate în forțele maritime militare, formată din mai multe nave de același tip. [Pron. -zi-on. / cf. fr. division, rus. divizion].
DIVIZIÓN s. n. 1. subunitate de artilerie sau de cavalerie din mai multe baterii sau escadroare. 2. unitate de nave militare cu aceeași destinație. (< rus. divizion, fr. division)
DIVIZIÓN ~oáne n. Subunitate a unui regiment de artilerie constituită din mai multe baterii. * ~ de nave unitate militară maritimă constând din mai multe nave de același tip. [Sil. -zi-on] /<rus. divizion, fr. division
divizion n. divizie (la militari).
* divizión n., pl. oane (rus. divizión, divizion, d. fr. division, diviziune). Doŭă escadroane saŭ doŭă bateriĭ.

Divizion dex online | sinonim

Divizion definitie

Intrare: divizion
divizion substantiv neutru
  • silabisire: -zi-on