Dicționare ale limbii române

15 definiții pentru diversifica

diversificá vtr [At: I. GOLESCU, C. / Pzi: diversífic / E: fr diversifier, lat diversificare] 1-2 (D. un lucru, un proces etc.) A prezenta sau a face să prezinte aspecte (mai) numeroase și (mai) variate Si: a varia, (îvr) a (se) diversa (1-2).
DIVERSIFICÁ, diversífic, vb. I. Tranz. A face ca un lucru, un proces, o acțiune etc. să prezinte aspecte (mai) numeroase și (mai) variate. – Din fr. diversifier, lat. diversificare.
DIVERSIFICÁ, diversífic, vb. I. Tranz. A face ca un lucru, un proces, o acțiune etc. să prezinte aspecte (mai) numeroase și (mai) variate. – Din fr. diversifier, lat. diversificare.
DIVERSIFICÁ, diversífic, vb. I. Tranz. A schimba înfățișarea unui lucru, făcîndu-l să se prezinte sub forme multiple și variate.
diversificá (a ~) vb., ind. prez. 3 diversífică
diversificá vb., ind. prez. 1 sg. diversífic, 3 sg. și pl. diversífică
DIVERSIFICÁ vb. a (se) ramifica. (A ~ producția.)
A diversifica ≠ a uniformiza
DIVERSIFICÁ vb. I. tr. A schimba ceva făcându-l să aibă forme multiple și variate; a face să se deosebească. [P.i. diversífic. / < it. diversificare].
DIVERSIFICÁ vb. tr., refl. a face, a ajunge să prezinte aspecte multiple și variate. (< fr. diversifier, lat. diversificare)
A DIVERSIFICÁ diversífic tranz. A face să se diversifice. /<fr. diversifier, lat. diversificare
A SE DIVERSIFICÁ pers. 3 se diversífică intranz. A deveni divers; a căpăta forme multiple și variate. /<fr. diversifier, lat. diversificare
diversificà v. a varia, a schimba în mai multe feluri: a diversifica lucrările.
* diversifíc, a -á v. tr. (mlat. diversifico, -áre saŭ d. divers și fic ca în edific, codific). Rar. Variez, schimb în maĭ multe felurĭ: a diversifica mîncarea, spectaculu.
DIVERSIFICA vb. a (se) ramifica. (A ~ producția.)

diversifica definitie

diversifica dex

Intrare: diversifica
diversifica verb grupa I conjugarea I