Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru dispers

dispérs a [At: AGROTEHNICA, I, 316 / Pl: ~e / E: lat dispersus] (Chm; îs) Sistem ~ Amestec eterogen a două sau mai multe substanțe, dintre care cel puțin una este divizată în particule foarte mici.
DISPÉRS, disperse, adj. (Chim.; în sintagma) Sistem dispers = amestec eterogen a două sau mai multor substanțe, dintre care cel puțin una este divizată în particule foarte mici. – Din lat. dispersus.
DISPÉRS, disperse, adj. n. (Chim.; în sintagma) Sistem dispers = amestec eterogen a două sau mai multor substanțe, dintre care cel puțin una este divizată în particule foarte mici. – Din lat. dispersus.
DISPÉRS, disperse, adj. n. (Chim., Fiz.; numai în expr.) Sistem dispers = amestec eterogen de două sau mai multe substanțe dintre care cel puțin una este divizată în particule foarte mici. V. dispersat. Ceața este un sistem dispers.
!dispérs (sistem ~) adj. m.; pl. f. dispérse
dispérs adj. n., pl. dispérse
DISPÉRS, -Ă adj. (Chim.) Sistem dispers = amestec eterogen de mai multe substanțe, dintre care cel puțin una se găsește sub formă de particule foarte fine. [< lat. dispersus].
DISPÉRS, -Ă adj. obținut prin dispersare. ♦ (chim.) sistem ~ = amestec eterogen de mai multe substanțe, dintre care cel puțin una se găsește sub formă de particule foarte fine. (< lat. dispersus)
DISPÉRS ~să (~și, ~se): Sistem ~ amestec eterogen de substanțe dintre care cel puțin una este divizată în particule foarte mici. /<lat. dispersus

Dispers dex online | sinonim

Dispers definitie

Intrare: dispers
dispers