Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

10 defini╚Ťii pentru diafonie

diafon├şe sf [At: LM / P: di-a~ / Pl: ~ii / E: fr diaphonie] (Muz) 1 Acord muzical ├«n care un sunet este sus╚Ťinut de octava, cvarta sau cvinta lui corespunz─âtoare. 2 Muzic─â veche interpretat─â pe dou─â voci. 3 Interac╚Ťiune cu caracter perturbativ ├«ntre circuite de telecomunica╚Ťii, prin care semnalele transmise pe un circuit devin perceptibile pe alte circuite.
DIAFON├ŹE s. f. Trecere nedorit─â a semnalelor de pe un canal pe altul la sisteme audio cu dou─â sau mai multe canale. [Pr.: di-a-] ÔÇô Din fr. diaphonie.
DIAFON├ŹE s. f. Trecere nedorit─â a semnalelor de pe un canal pe altul la sisteme audio cu dou─â sau mai multe canale. [Pr.: di-a-] ÔÇô Din fr. diaphonie.
diafon├şe (di-a-) s. f., art. diafon├şa, g.-d. diafon├şi, art. diafon├şei
diafon├şe s. f. (sil. di-a-) Ôćĺ fonie
DIAFON├ŹE s.f. 1. Auzire a unei convorbiri telefonice de pe un circuit pe altul. 2. (Muz.) Acord muzical ├«n care un sunet este sus╚Ťinut de octava, cvarta sau cvinta lui corespunz─âtoare. ÔÖŽ Muzic─â veche pe dou─â voci. [Gen. -iei. / < fr. diaphonie, cf. gr. diaphonia].
DIAFON├ŹE s. f. 1. trecere a unui semnal de pe o cale de transmisiune pe o alt─â cale. 2. acord muzical ├«n care un sunet este sus╚Ťinut de octava, cvarta sau cvinta corespunz─âtoare acestuia. 3. muzic─â veche pe dou─â voci. (< fr. diaphonie)
DIAFON├ŹE f. Recep╚Ťionare simultan─â a unor semne (convorbiri) de pe mai multe circuite de telecomunica╚Ťii. [Art. diafonia; G.-D. diafoniei; Sil. di-a-] /<fr. diaphonie
diafon├şe s. f. ÔŚŐ ÔÇ×Afl─âm c─â perturba╚Ťiile care dau curs specula╚Ťiilor ÔÇô ├«n genul p─âc─âniturilor care se aud ├«n receptor, apari╚Ťiei altor convorbiri pe fir ÔÇô se datoreaz─â fie deranjamentelor deja existente, fie sc─âderii izola╚Ťiei ├«ntre perechile unui cablu, care determin─â fenomenul de diafonie (transferul c├ómpului electromagnetic de la o pereche de cabluri la alta).ÔÇŁ Cotid. 7 VI 93 p. 3 (din fr. diaphonie; PR 1953; DN3)
diafonie v. organum.

Diafonie dex online | sinonim

Diafonie definitie

Intrare: diafonie
diafonie substantiv feminin
  • silabisire: di-a-