Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru diabolo

di├íbolo sni [At: CADE / E: fr, it diabolo] Juc─ârie format─â dintr-un fel de mosora╚Ö sub╚Ťiat la mijloc ╚Öi dintr-o sforicic─â ├«ntre dou─â be╚Ťi╚Öoare manevrate cu m├óinile, cu care se arunc─â ├«n sus mosora╚Öul ╚Öi pe care se prinde acesta ├«n c─âdere.
DI├üBOLO, diabolouri, s. n. Juc─ârie format─â dintr-un mosora╚Ö sub╚Ťiat la mijloc, care se arunc─â ├«n sus ╚Öi se prinde pe o sforicic─â ├«ntins─â ├«ntre dou─â be╚Ťi╚Öoare. ÔÇô Din fr. diabolo.
DI├üBOLO s. n. Juc─ârie format─â dintr-un fel de mosora╚Ö sub╚Ťiat la mijloc, care se arunc─â ├«n sus ╚Öi se prinde pe o sforicic─â ├«ntins─â ├«ntre dou─â be╚Ťisoare. ÔÇô Din fr. diabolo.
DI├üBOLO s. n. Juc─ârie const├«nd dintr-un fel de mosora╚Ö sub╚Ťiat la mijloc, care se arunc─â ├«n sus ╚Öi se prinde pe o sforicic─â ├«ntins─â ├«ntre dou─â be╚Ťi╚Öoare. ÔÇô Pronun╚Ťat: dia-.
!diábolo (dia-) s. n., art. diáboloul; pl. diábolouri
diábolo s. n. (sil. dia-)
DI├üBOLO s.n. Juc─ârie (de origine japonez─â) alc─âtuit─â dintr-un mosora╚Ö, care se arunc─â ├«n sus ╚Öi se prinde pe o sforicic─â legat─â ├«ntre dou─â be╚Ťi╚Öoare. [< fr., it. diabolo].
DIABOLO s. n. 1. juc─ârie dintr-un mosora╚Ö care se arunc─â ├«n sus ╚Öi se prinde pe o sforicic─â legat─â ├«ntre dou─â be╚Ťi╚Öoare. 2. proiectil la armele cu aer comprimat din alice de plumb excavate spre interior. (< fr. diabolo)

Diabolo dex online | sinonim

Diabolo definitie