Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru diabolo

diábolo sni [At: CADE / E: fr, it diabolo] Jucărie formată dintr-un fel de mosoraș subțiat la mijloc și dintr-o sforicică între două bețișoare manevrate cu mâinile, cu care se aruncă în sus mosorașul și pe care se prinde acesta în cădere.
DIÁBOLO, diabolouri, s. n. Jucărie formată dintr-un mosoraș subțiat la mijloc, care se aruncă în sus și se prinde pe o sforicică întinsă între două bețișoare. – Din fr. diabolo.
DIÁBOLO s. n. Jucărie formată dintr-un fel de mosoraș subțiat la mijloc, care se aruncă în sus și se prinde pe o sforicică întinsă între două bețisoare. – Din fr. diabolo.
DIÁBOLO s. n. Jucărie constînd dintr-un fel de mosoraș subțiat la mijloc, care se aruncă în sus și se prinde pe o sforicică întinsă între două bețișoare. – Pronunțat: dia-.
!diábolo (dia-) s. n., art. diáboloul; pl. diábolouri
diábolo s. n. (sil. dia-)
DIÁBOLO s.n. Jucărie (de origine japoneză) alcătuită dintr-un mosoraș, care se aruncă în sus și se prinde pe o sforicică legată între două bețișoare. [< fr., it. diabolo].
DIABOLO s. n. 1. jucărie dintr-un mosoraș care se aruncă în sus și se prinde pe o sforicică legată între două bețișoare. 2. proiectil la armele cu aer comprimat din alice de plumb excavate spre interior. (< fr. diabolo)

diabolo definitie

diabolo dex

Intrare: diabolo
diabolo