Dicționare ale limbii române

11 definiții pentru democratism

democratísm sn [At: CONTEMPORANUL, VI, 380 / Pl: ~e / E: fr démocratisme] 1 Totalitate a principiilor care exprimă, garantează și asigură realizarea libertăților democratice. 2 Atitudine democratică. 3 Convingeri democratice.
DEMOCRATÍSM s. n. Totalitatea principiilor care exprimă, garantează și asigură realizarea libertăților democratice. – Din fr. démocratisme. Cf. rus. demokratizm.
DEMOCRATÍSM s. n. Totalitatea principiilor care exprimă, garantează și asigură realizarea libertăților democratice. – Din fr. démocratisme. Cf. rus. demokratizm.
DEMOCRATÍSM s. n. Totalitatea principiilor care garantează și asigură realizarea libertăților democratice. Adîncul democratism al orînduirii noastre de stat rezultă din compoziția și sistemul de alegere a organelor puterii de stat, din structura larg populară a sfaturilor populare, care atrag masele largi la conducerea treburilor de stat și obștești și la opera de construire a socialismului. SCÎNTEIA, 1952, nr. 2404.
SOCIAL-DEMOCRATÍSM s. n. Ideologia și tactica social-democrației.
democratísm (-mo-cra-) s. n.
sociál-democratísm (-ci-al, -mo-cra-) s. n., art. sociál-democratísmul
democratísm s. n. (sil. -cra-)
DEMOCRATÍSM s.n. Ansamblul principiilor care exprimă și asigură libertățile democratice. [< fr. démocratisme].
DEMOCRATÍSM s. n. totalitatea principiilor care exprimă și asigură libertățile democratice. (< fr. démocratisme)
DEMOCRATÍSM n. 1) Ansamblu de principii care exprimă și garantează libertățile democratice. 2) Recunoaștere și aplicare în practică a principiilor democratice. 3) Caracter democratic. /<fr. démocratisme

democratism definitie

democratism dex

Intrare: democratism
democratism substantiv neutru
  • silabisire: -cra-