Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

2 intr─âri

15 defini╚Ťii pentru bulversat

bulversa vt [At: DEX2 / Pzi: ~s├ęz / E: fr bouleverser] (Frm) 1 A r─âsturna cu totul. 2 A ├«ntoarce pe dos. 3 A pune ├«n dezordine. 4 A z─âp─âci. 5 A tulbura. 6 A dezorienta.
bulversáre sf [At: DEX2 / Pl: ~sări / E: bulversa] (Frm) 1 Răsturnare. 2întoarcere pe dos. 3 Punere în dezordine. 4 Zăpăcire. 5 Tulburare. 6 Dezorientare.
bulvers├ít, ~─â a [At: DEX2 / Pl: ~a╚Ťi, ~ e / E: bulversa] (Frm) 1 R─âsturnat cu totul. 2 ├«ntors pe dos. 3 Pus ├«n dezordine. 4 (D. oameni) Z─âp─âcit2. 5 Tulburat2. 6 Dezorientat2.
BULVERS├ü, bulversez, vb. I. Intranz. A r─âsturna cu totul, a ├«ntoarce pe dos, a pune ├«n dezordine; a modifica, a re├«nnoi, perturb├ónd. ÔÖŽ Fig. A z─âp─âci, a tulbura, a dezorienta. ÔÇô Din fr. bouleverser.
BULVERS├üT, -─é, bulversa╚Ťi, -te, adj. 1. (Despre lucruri) Care se afl─â ├«n dezordine. 2. Fig. (Despre oameni) Z─âp─âcit, n─âucit; dezorientat. ÔÇô V. bulversa.
BULVERS├ü, bulversez, vb. I. Intranz. (Fran╚Ťuzism) A r─âsturna cu totul, a ├«ntoarce pe dos, a pune ├«n dezordine; a z─âp─âci, a tulbura, a dezorienta. ÔÇô Din fr. bouleverser.
BULVERS├üT, -─é, bulversa╚Ťi, -te, adj. (Fran╚Ťuzism) 1. (Despre lucruri) Care se afl─â ├«n dezordine. 2. (Despre oameni) Z─âp─âcit, n─âucit; dezorientat. ÔÇô V. bulversa.
bulversá (a ~) vb., ind. prez. 3 bulverseáză
bulvers├í vb., ind. prez. 1 bulvers├ęz, 3 sg. ╚Öi pl. bulverse├íz─â
bulvers├ít adj. m., pl. bulvers├í╚Ťi; f. sg. bulvers├ít─â, pl. bulvers├íte
BULVERSÁ vb. v. deruta, descumpăni, dezorienta, încurca, zăpăci.
BULVERSÁT adj. v. derutat, descumpănit, dezorientat, încurcat, nedumerit, perplex, zăpăcit.
BULVERS├ü vb. I. intr. (Fran╚Ťuzism) A r─âsturna cu totul, a ├«ntoarce pe dos, a pune ├«n dezordine; a z─âp─âci, a dezorienta, a tulbura. [< fr. bouleverser].
BULVERSÁ vb. intr. 1. a întoarce pe dos, a pune în dezordine. 2. a modifica total. 3. (fig.) a zăpăci, a dezorienta. (< fr. bouleverser)
A BULVERS├ü ~├ęz tranz. 1) A aduce ├«n mare dezordine (printr-o ac╚Ťiune violent─â); a ├«ntoarce pe dos. 2) (persoane) A face s─â fie cuprins de emo╚Ťii puternice ╚Öi necontrolate; a tulbura. /<fr. bouleverser

Bulversat dex online | sinonim

Bulversat definitie

Intrare: bulversa
bulversa verb grupa I conjugarea a II-a
Intrare: bulversat
bulversat adjectiv