Dicționare ale limbii române

2 intrări

15 definiții pentru bulversat

bulversa vt [At: DEX2 / Pzi: ~séz / E: fr bouleverser] (Frm) 1 A răsturna cu totul. 2 A întoarce pe dos. 3 A pune în dezordine. 4 A zăpăci. 5 A tulbura. 6 A dezorienta.
bulversáre sf [At: DEX2 / Pl: ~sări / E: bulversa] (Frm) 1 Răsturnare. 2întoarcere pe dos. 3 Punere în dezordine. 4 Zăpăcire. 5 Tulburare. 6 Dezorientare.
bulversát, ~ă a [At: DEX2 / Pl: ~ați, ~ e / E: bulversa] (Frm) 1 Răsturnat cu totul. 2 întors pe dos. 3 Pus în dezordine. 4 (D. oameni) Zăpăcit2. 5 Tulburat2. 6 Dezorientat2.
BULVERSÁ, bulversez, vb. I. Intranz. A răsturna cu totul, a întoarce pe dos, a pune în dezordine; a modifica, a reînnoi, perturbând. ♦ Fig. A zăpăci, a tulbura, a dezorienta. – Din fr. bouleverser.
BULVERSÁT, -Ă, bulversați, -te, adj. 1. (Despre lucruri) Care se află în dezordine. 2. Fig. (Despre oameni) Zăpăcit, năucit; dezorientat. – V. bulversa.
BULVERSÁ, bulversez, vb. I. Intranz. (Franțuzism) A răsturna cu totul, a întoarce pe dos, a pune în dezordine; a zăpăci, a tulbura, a dezorienta. – Din fr. bouleverser.
BULVERSÁT, -Ă, bulversați, -te, adj. (Franțuzism) 1. (Despre lucruri) Care se află în dezordine. 2. (Despre oameni) Zăpăcit, năucit; dezorientat. – V. bulversa.
bulversá (a ~) vb., ind. prez. 3 bulverseáză
bulversá vb., ind. prez. 1 bulverséz, 3 sg. și pl. bulverseáză
bulversát adj. m., pl. bulversáți; f. sg. bulversátă, pl. bulversáte
BULVERSÁ vb. v. deruta, descumpăni, dezorienta, încurca, zăpăci.
BULVERSÁT adj. v. derutat, descumpănit, dezorientat, încurcat, nedumerit, perplex, zăpăcit.
BULVERSÁ vb. I. intr. (Franțuzism) A răsturna cu totul, a întoarce pe dos, a pune în dezordine; a zăpăci, a dezorienta, a tulbura. [< fr. bouleverser].
BULVERSÁ vb. intr. 1. a întoarce pe dos, a pune în dezordine. 2. a modifica total. 3. (fig.) a zăpăci, a dezorienta. (< fr. bouleverser)
A BULVERSÁ ~éz tranz. 1) A aduce în mare dezordine (printr-o acțiune violentă); a întoarce pe dos. 2) (persoane) A face să fie cuprins de emoții puternice și necontrolate; a tulbura. /<fr. bouleverser

bulversat definitie

bulversat dex

Intrare: bulversa
bulversa verb grupa I conjugarea a II-a
Intrare: bulversat
bulversat adjectiv