Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

12 defini╚Ťii pentru brid─â

br├şd─â sf [At: IOANOVICI, TEHN. 294 / Pl: ~de / E: fr bride] 1 Gaic─â prin care se petrece cordonul sau cu care se ├«ncheie o copc─â. 2 (Teh) Pies─â metalic─â ├«n form─â de ÔÇ×UÔÇŁ, care face leg─âtura ├«ntre arcuri ╚Öi osii. 3 (Teh) Pies─â metalic─â ├«n forma unei coroane circulare, care se aplic─â pe tuburi, la ├«mbinarea lor. 4 (Teh) Margine r─âsfr├ónt─â a capetelor, care serve╚Öte la ├«mbinarea acestora. 5 (Med) Aderen╚Ť─â. 6 (Bot; reg) Br├ónca(4)-ursului.
BR├ŹD─é, bride, s. f. 1. Gaic─â prin care se petrece cordonul sau cu care se ├«ncheie o copc─â. 2. Pies─â metalic─â ├«n form─â de ÔÇ×UÔÇŁ, care face leg─âtura ├«ntre arcuri ╚Öi osii. ÔÖŽ Pies─â metalic─â ├«n forma unei coroane circulare, care se aplic─â pe tuburi, pentru ├«mbinarea lor. 3. (Med.) Aderen╚Ť─â (1). ÔÇô Din fr. bride.
BR├ŹD─é, bride, s. f. 1. Gaic─â prin care se petrece cordonul sau cu care se ├«ncheie o copc─â. 2. Pies─â metalic─â ├«n form─â de ÔÇ×UÔÇŁ, care face leg─âtura ├«ntre arcuri ╚Öi osii. ÔÖŽ Pies─â metalic─â ├«n forma unei coroane circulare, care se aplic─â pe tuburi, la ├«mbinarea lor; marginea r─âsfr├ónt─â a capetelor tuburilor, servind la ├«mbinarea acestora. 3. (Med.) Aderen╚Ť─â (1). ÔÇô Din fr. bride.
BR├ŹD─é, bride, s. f. 1. Cheotoare┬╗au gaic─â, f─âcut─â din stof─â sau a╚Ť─â, prin care se petrece cordonul sau cu care se ├«ncheie o copc─â. 2. Pies─â metalic─â ├«n form─â de ┬źU┬╗, care face leg─âtura ├«ntre arcuri ╚Öi osii. ÔÖŽ Pies─â metalic─â, ├«n forma unei coroane circulare, aplicat─â pe tuburi; marginea r─âsfr├«nt─â, de form─â circular─â, a capetelor tuburilor, servind la ├«mbinarea acestora; plan╚Ö─â. 3. Fascicul sau ╚Öuvi╚Ť─â de fibre conjunctive, care se formeaz─â ├«n organism ca urmare a unui proces de inflama╚Ťie. V. aderen╚Ť─â.
BR├ŹD─é, bride, s. f. 1. Gaic─â prin care se petrece cordonul sau cu care se ├«ncheie o copc─â. 2. Pies─â metalic─â ├«n form─â de ÔÇ×UÔÇŁ, care face leg─âtura ├«ntre arcuri ╚Öi osii. ÔÖŽ Pies─â metalic─â ├«n forma unei coroane circulare, care se aplic─â pe tuburi, la ├«mbinarea lor; marginea r─âsfr├ónt─â a capetelor tuburilor, servind la ├«mbinarea acestora. 3. Fascicul de fibre conjunctive care se formeaz─â ├«n organism ca urmare a unui proces de inflama╚Ťie. ÔÇô Fr. bride.
br├şd─â s. f., g.-d. art. br├şdei; pl. br├şde
br├şd─â s. f., g.-d. art. br├şdei; pl. br├şde
BR├ŹD─é s. 1. (TEHN.) flan╚Ö─â. (~ pentru solidarizarea unor piese.) 2. v. aderen╚Ť─â.
BR├ŹD─é s.f. 1. Gaic─â de stof─â, de a╚Ť─â etc. prin care se trece cordonul. 2. Pies─â metalic─â care leag─â arcurile de osii. ÔÖŽ Coroan─â metalic─â servind la ├«mbinarea tuburilor. 3. M─ânunchi de fibre conjunctive, format ├«n organism ca urmare a unui proces inflamator. V. aderen╚Ť─â. [< fr. bride].
BR├ŹD─é s. f. 1. gaic─â de stof─â, de a╚Ť─â etc. prin care se trece cordonul. 2. pies─â metalic─â care leag─â arcurile de osii. 3. leg─âtur─â din (s├órm─â de) o╚Ťel pentru solidarizarea unor piese asamblate. ÔŚŐ coroan─â metalic─â la ├«mbinarea tuburilor. 4. m─ânunchi de fibre conjunctive, format ├«n organism ca urmare a unui proces inflamator; aderen╚Ť─â. (< fr. bride)
BR├ŹD─é ~e f. 1) Benti╚Ť─â (din stof─â sau din a╚Ť─â) prin care se trece cordonul sau cing─âtoarea. 2) tehn. Pies─â metalic─â de form─â circular─â, folosit─â pentru solidarizarea unor piese. /<fr. bride
BRID─é s. 1. (TEHN.) flan╚Ö─â. (~ pentru solidarizarea unor piese.) 2. (MED.) aderen╚Ť─â. (Are o ~ la pleur─â.)

Brid─â dex online | sinonim

Brid─â definitie

Intrare: brid─â
brid─â substantiv feminin