Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

11 defini╚Ťii pentru azeotropism

azeotrop├şsm sn [At: DN3 / P: ~ze-on- / Pl: ~e / E: fr az├ęotropisme] Proprietate a unui amestec de substan╚Ťe lichide de a nu p─âstra propriet─â╚Ťile individuale ale corpurilor care intr─â ├«n componen╚Ťa sa Si: azeotropie.
AZEOTROP├ŹSM s. n. Proprietate a unui amestec de lichide de a da prin fierbere vapori cu aceea╚Öi compozi╚Ťie ca a amestecului lichid din care provin; azeotropie. [Pr.: -ze-o-] ÔÇô Din fr. az├ęotropisme.
AZEOTROP├ŹSM s. n. Proprietate a unui amestec lichid de a fi format din componen╚Ťi care fierb to╚Ťi la aceea╚Öi temperatur─â, d├ónd vapori cu aceea╚Öi compozi╚Ťie ca a amestecului lichid din care provin; azeotropie. [Pr.: -ze-o-] ÔÇô Din fr. az├ęotropisme.
AZEOTROP├ŹSM s. n. Proprietatea unui amestec lichid de a fi format din componen╚Ťi care fierb to╚Ťi la aceea╚Öi temperatur─â, d├ónd vapori cu aceea╚Öi compozi╚Ťie ca a amestecului lichid din care provin. [Pr.: -ze-o-] ÔÇô Fr. az├ęotropisme.
azeotrop├şsm (-ze-o-tro-) s. n.
azeotrop├şsm s. n. (sil. -ze-o-tro-)
AZEOTROP├ŹSM s. (CHIM.) azeotropie. (~ul unui amestec lichid.)
AZEOTROP├ŹSM s.n. Proprietate a unui amestec de substan╚Ťe lichide de a nu p─âstra propriet─â╚Ťile individuale ale corpurilor care intr─â ├«n compozi╚Ťia sa; azeotropie. [< fr. az├ęotropisme].
AZEOTROP├ŹSM s. n. proprietate a unui amestec de lichide de a fierbe la o temperatur─â constant─â pentru o anumit─â presiune, degaj├ónd vapori cu aceea╚Öi compozi╚Ťie ca ╚Öi lichidul din care provin; azeotropie. (< fr. az├ęotropisme)
AZEOTROP├ŹSM n. Proprietatea unui amestec de substan╚Ťe lichide de a fierbe la o temperatur─â constant─â ╚Öi de a nu p─âstra propriet─â╚Ťile ini╚Ťiale ale substan╚Ťelor, ceea ce ├«mpiedic─â separarea prin distilare. /<fr. az├ęotropisme
AZEOTROPISM s. (CHIM.) azeotropie. (~ unui amestec lichid.)

Azeotropism dex online | sinonim

Azeotropism definitie

Intrare: azeotropism
azeotropism substantiv neutru
  • silabisire: -ze-o-tro-