Dicționare ale limbii române

11 definiții pentru azeotropism

azeotropísm sn [At: DN3 / P: ~ze-on- / Pl: ~e / E: fr azéotropisme] Proprietate a unui amestec de substanțe lichide de a nu păstra proprietățile individuale ale corpurilor care intră în componența sa Si: azeotropie.
AZEOTROPÍSM s. n. Proprietate a unui amestec de lichide de a da prin fierbere vapori cu aceeași compoziție ca a amestecului lichid din care provin; azeotropie. [Pr.: -ze-o-] – Din fr. azéotropisme.
AZEOTROPÍSM s. n. Proprietate a unui amestec lichid de a fi format din componenți care fierb toți la aceeași temperatură, dând vapori cu aceeași compoziție ca a amestecului lichid din care provin; azeotropie. [Pr.: -ze-o-] – Din fr. azéotropisme.
AZEOTROPÍSM s. n. Proprietatea unui amestec lichid de a fi format din componenți care fierb toți la aceeași temperatură, dând vapori cu aceeași compoziție ca a amestecului lichid din care provin. [Pr.: -ze-o-] – Fr. azéotropisme.
azeotropísm (-ze-o-tro-) s. n.
azeotropísm s. n. (sil. -ze-o-tro-)
AZEOTROPÍSM s. (CHIM.) azeotropie. (~ul unui amestec lichid.)
AZEOTROPÍSM s.n. Proprietate a unui amestec de substanțe lichide de a nu păstra proprietățile individuale ale corpurilor care intră în compoziția sa; azeotropie. [< fr. azéotropisme].
AZEOTROPÍSM s. n. proprietate a unui amestec de lichide de a fierbe la o temperatură constantă pentru o anumită presiune, degajând vapori cu aceeași compoziție ca și lichidul din care provin; azeotropie. (< fr. azéotropisme)
AZEOTROPÍSM n. Proprietatea unui amestec de substanțe lichide de a fierbe la o temperatură constantă și de a nu păstra proprietățile inițiale ale substanțelor, ceea ce împiedică separarea prin distilare. /<fr. azéotropisme
AZEOTROPISM s. (CHIM.) azeotropie. (~ unui amestec lichid.)

azeotropism definitie

azeotropism dex

Intrare: azeotropism
azeotropism substantiv neutru
  • silabisire: -ze-o-tro-