Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

9 defini╚Ťii pentru anamnez─â

anamn├ęz─â sf [At: DEX2 / Pl: ~ze / E: fr anamn├Ęse] 1 Reamintire a tr─âirilor pe care sufletul le-ar fi cunoscut ├«ntr-o existen╚Ť─â anterioar─â. 2 Totalitate a datelor pe care medicul le adun─â interog├ónd bolnavul asupra apari╚Ťiei ╚Öi evolu╚Ťiei bolii de care sufer─â, asupra antecedentelor ei etc.
ANAMN├ëZ─é s. f. 1. Reamintire a ideilor pe care sufletul le-ar fi contemplat ├«ntr-o existen╚Ť─â anterioar─â. 2. Totalitate a datelor pe care medicul le ob╚Ťine interog├ónd bolnavul cu privire la apari╚Ťia ╚Öi evolu╚Ťia bolii de care sufer─â, la antecedentele ei etc. ÔÇô Din fr. anamn├Ęse.
ANAMN├ëZ─é s. f. 1. Reamintire a ideilor pe care sufletul le-ar fi cunoscut ├«ntr-o existen╚Ť─â anterioar─â. 2. Totalitatea datelor pe care medicul le cap─ât─â interog├ónd bolnavul cu privire la apari╚Ťia ╚Öi evolu╚Ťia bolii de care sufer─â, la antecedentele ei etc. ÔÇô Din fr. anamn├Ęse.
anamn├ęz─â (-nam-ne / -na-mne-) s. f., g.-d. art. anamn├ęzei
anamn├ęz─â s. f. (sil. mf. -mne-), g.-d. art. anamn├ęzei
ANAMN├ëZ─é1 s.f. (Med.) Descriere a antecedentelor unei boli, ├«n╚Öirare a bolilor de care a suferit un bolnav. [< fr. anamn├Ęse, cf. gr. ana ÔÇô ├«nainte, mnesis ÔÇô memorie].
ANAMN├ëZ─é2 s.f. 1. (La Platon) Amintire a ideilor pe care sufletul le-ar fi contemplat ├«n existen╚Ťa sa antep─âm├óntean─â. 2. Rug─âciune care se face ├«n timpul unei mise la catolici. [< fr., gr. anamnesis].
ANAMN├ëZ─é s. f. 1. (la Platon) explicare a cunoa╚Öterii prin reamintirea ideilor pe care sufletul le-ar fi contemplat ├«ntr-o existen╚Ť─â anterioar─â. 2. rug─âciune care se face ├«n timpul unei mise la catolici. 3. totalitatea antecedentelor unei boli, ob╚Ťinute de medic prin interogarea bolnavului. (< fr. anamn├Ęse, gr. anamnesis)
ANAMNÉZĂ f. Descriere a antecedentelor unei boli de care a suferit un bolnav. /<fr. anamnese

Anamnez─â dex online | sinonim

Anamnez─â definitie

Intrare: anamnez─â
anamnez─â