Dic»õionare ale limbii rom√Ęne

13 defini»õii pentru administrativ

administrat√≠v, -ńÉ a [At: URICARIUL II, 218 / Pl: -i, -el E: fr administratif, lat administrativus] 1 Care apar»õine administra»õiei. 2 Referitor la administra»õie. 3 Care emanńÉ de la un organ al administra»õiei de stat. 4 (√ée) Pe cale ~ ńÉ Prin organele administra»õiei de stat.
ADMINISTRAT√ćV, -ńā, administrativi, -e, adj. Care apar»õine administra»õiei, privitor la administra»õie. ‚ô¶ Care emanńÉ de la un organ de administra»õie. ‚óä Pe cale administrativńÉ = prin organele administra»õiei de stat. ‚Äď Din fr. administratif, lat. administrativus.
ADMINISTRAT√ćV, -ńā, administrativi, -e, adj. Care apar»õine administra»õiei, privitor la administra»õie. ‚ô¶ Care emanńÉ de la un organ de administra»õie. ‚óä Pe cale administrativńÉ = prin organele administra»õiei de stat. ‚Äď Din fr. administratif, lat. administrativus.
ADMINISTRAT√ćV, -ńā, administrativi, -e, adj. Privitor la administra»õie, de administra»õie, care are de obiect administra»õia. HartńÉ administrativńÉ. √émpńÉr»õire administrativńÉ a unui teritoriu, a Sfaturile populare √ģndrumńÉ munca organelor administrative subordonate lor. CONST. R.P.R. 30. ‚ô¶ Care emanńÉ de la un organ de administra»õie. HotńÉr√ģre administrativńÉ. ‚óä Loc. adv. Pe cale administrativńÉ = prin organele de administra»õie. Acest ordin a venit pe cale administrativńÉ.
ADMINISTRAT√ćV, -ńā, administrativi, -e, adj. Care apar»õine administra»õiei, privitor la administra»õie. ‚ô¶ Care emanńÉ de la un organ de administra»õie. ‚óä Loc. adv. Pe cale administrativńÉ = prin organele de administra»õie. ‚Äď Fr. administratif (lat. lit. administrativus).
administrat√≠v adj. m., pl. administrat√≠vi; f. administrat√≠vńÉ, pl. administrat√≠ve
administrat√≠v adj. m., pl. administrat√≠vi; f. sg. administrat√≠vńÉ, pl. administrat√≠ve
ADMINISTRAT√ćV, -ńā adj. Privitor la administra»õie, de administra»õie. ‚ô¶ Care emanńÉ de la un organ de administra»õie. [Cf. fr. administratif, lat. administrativus].
ADMINISTRAT√ćV, -ńā I. adj. referitor la administra»õie. ‚óä care emanńÉ de la un organ de administra»õie. II. s. n. gospodńÉrie. ‚óä institu»õie de administra»õie. (< fr. administratif, lat. administrativus)
ADMINISTRAT√ćV ~ńÉ (~i, ~e) Care »õine de administra»õie; privitor la administra»õie. Organe ~e. /<fr. administratif, lat. administrativus
administrativ a. 1. ce »õine de administra»õiune: autoritate administrativńÉ; 2. unde s‚ÄôaflńÉ instalatńÉ administra»õiunea Statului: palat administrativ.
*administrat√≠v, -ńÉ adj. (lat. administrativus). De administra»õiune: func»õiune administrativńÉ. Adv. Din punct de vedere administrativ.
ADMINISTRAT√ćV, -ńā adj. (cf. fr. administratif, lat. administrativus): √ģn sintagma text administrativ (v.).

Administrativ dex online | sinonim

Administrativ definitie

Intrare: administrativ
administrativ adjectiv