Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

13 defini╚Ťii pentru administrativ

administrat├şv, -─â a [At: URICARIUL II, 218 / Pl: -i, -el E: fr administratif, lat administrativus] 1 Care apar╚Ťine administra╚Ťiei. 2 Referitor la administra╚Ťie. 3 Care eman─â de la un organ al administra╚Ťiei de stat. 4 (├Äe) Pe cale ~ ─â Prin organele administra╚Ťiei de stat.
ADMINISTRAT├ŹV, -─é, administrativi, -e, adj. Care apar╚Ťine administra╚Ťiei, privitor la administra╚Ťie. ÔÖŽ Care eman─â de la un organ de administra╚Ťie. ÔŚŐ Pe cale administrativ─â = prin organele administra╚Ťiei de stat. ÔÇô Din fr. administratif, lat. administrativus.
ADMINISTRAT├ŹV, -─é, administrativi, -e, adj. Care apar╚Ťine administra╚Ťiei, privitor la administra╚Ťie. ÔÖŽ Care eman─â de la un organ de administra╚Ťie. ÔŚŐ Pe cale administrativ─â = prin organele administra╚Ťiei de stat. ÔÇô Din fr. administratif, lat. administrativus.
ADMINISTRAT├ŹV, -─é, administrativi, -e, adj. Privitor la administra╚Ťie, de administra╚Ťie, care are de obiect administra╚Ťia. Hart─â administrativ─â. ├Ämp─âr╚Ťire administrativ─â a unui teritoriu, a Sfaturile populare ├«ndrum─â munca organelor administrative subordonate lor. CONST. R.P.R. 30. ÔÖŽ Care eman─â de la un organ de administra╚Ťie. Hot─âr├«re administrativ─â. ÔŚŐ Loc. adv. Pe cale administrativ─â = prin organele de administra╚Ťie. Acest ordin a venit pe cale administrativ─â.
ADMINISTRAT├ŹV, -─é, administrativi, -e, adj. Care apar╚Ťine administra╚Ťiei, privitor la administra╚Ťie. ÔÖŽ Care eman─â de la un organ de administra╚Ťie. ÔŚŐ Loc. adv. Pe cale administrativ─â = prin organele de administra╚Ťie. ÔÇô Fr. administratif (lat. lit. administrativus).
administrat├şv adj. m., pl. administrat├şvi; f. administrat├şv─â, pl. administrat├şve
administrat├şv adj. m., pl. administrat├şvi; f. sg. administrat├şv─â, pl. administrat├şve
ADMINISTRAT├ŹV, -─é adj. Privitor la administra╚Ťie, de administra╚Ťie. ÔÖŽ Care eman─â de la un organ de administra╚Ťie. [Cf. fr. administratif, lat. administrativus].
ADMINISTRAT├ŹV, -─é I. adj. referitor la administra╚Ťie. ÔŚŐ care eman─â de la un organ de administra╚Ťie. II. s. n. gospod─ârie. ÔŚŐ institu╚Ťie de administra╚Ťie. (< fr. administratif, lat. administrativus)
ADMINISTRAT├ŹV ~─â (~i, ~e) Care ╚Ťine de administra╚Ťie; privitor la administra╚Ťie. Organe ~e. /<fr. administratif, lat. administrativus
administrativ a. 1. ce ╚Ťine de administra╚Ťiune: autoritate administrativ─â; 2. unde sÔÇÖafl─â instalat─â administra╚Ťiunea Statului: palat administrativ.
*administrat├şv, -─â adj. (lat. administrativus). De administra╚Ťiune: func╚Ťiune administrativ─â. Adv. Din punct de vedere administrativ.
ADMINISTRAT├ŹV, -─é adj. (cf. fr. administratif, lat. administrativus): ├«n sintagma text administrativ (v.).

Administrativ dex online | sinonim

Administrativ definitie

Intrare: administrativ
administrativ adjectiv