Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

14 defini╚Ťii pentru Olanda

OL├üND─é s. f. ╚Ües─âtur─â deas─â ╚Öi fin─â, f─âcut─â din fire de in de bun─â calitate, folosit─â la confec╚Ťionarea lenjeriei de pat, de corp etc. ÔÇô Din fr. hollande, it. olanda.
OL├üND─é s. f. ╚Ües─âtur─â deas─â ╚Öi fin─â, f─âcut─â din fire de in de bun─â calitate, folosit─â la confec╚Ťionarea lenjeriei de pat, de corp etc. ÔÇô Din fr. hollande, it. olanda.
OL├üND─é s. f. ╚Ües─âtur─â din fire de in, de obicei alb─â, de bun─â calitate, cu b─ât─âtur─â deas─â ╚Öi fin─â. Pantaloni albi ╚Öi pantofi de oland─â cu talp─â elastic─â. C. PETRESCU, ├Ä. I 12. Purta haine albe de oland─â cu dunga neclintit─â. I. BOTEZ, ╚śC. 111.
*Olánda (stat) s. propriu f., g.-d. Olándei
olándă (pânză) s. f., g.-d. art. olándei
olándă s. f., g.-d. art. olándei
OLÁNDĂ s.f. Pânză de in fină și deasă. [Pl. -de. / cf. fr. hollande, it. ollanda].
OL├üND─é s. f. p├ónz─â de in fin─â ╚Öi deas─â, folosit─â la confec╚Ťionarea lenjeriei. (< fr. hollande, it. olanda)
ol├índ─â s. f. ÔÇô ╚Ües─âtur─â fin─â. It. Olanda. ÔÇô Der. olandez, adj., din fr. hollandais, it. olandese.
OL├üND─é ~uri f. 1) ╚Ües─âtur─â fin─â ╚Öi deas─â de in, mai ales alb─â, din care se confec╚Ťioneaz─â lenjerie. 2) la pl. Variet─â╚Ťi ale unei astfel de ╚Ťes─âturi. /<fr. hollande, it. olanda
Noua-Olanda f. V. Australia.
Olanda f. numele regatului ╚Ü─ârilor-de-Jos, pe Marea Nordului cu 7┬Ż mil. loc. ╚Öi cu ora╚Öele capitale Amsterdam ╚Öi Haga. Regiune ╚Öeas─â, joas─â ╚Öi ap─ârat─â de inunda╚Ťie prin diguri ridicate de harnicii s─âi locuitori. ╚Üar─â bogat─â prin industria-i maritim─â ╚Öi coloniile prospere.
olandă f. pânză fină și foarte compactă (adusă la început din Olanda).
*ol├índ─â f., pl. e (d. Olanda, o ╚Ťar─â). P├«nz─â fin─â (de in or─ş de c├«nep─â) foarte compact─â din care se fac ma─ş ales batiste ╚Öi rufe.

Olanda dex online | sinonim

Olanda definitie

Intrare: oland─â (pl. olande)
oland─â pl. olande substantiv feminin
Intrare: oland─â (pl. ol─ânduri)
oland─â pl. ol─ânduri
Intrare: Olanda
Olanda