Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

9 defini╚Ťii pentru ╚Öarlot─â

╚śARL├ôT─é, ╚Öarlote, s. f. Crem─â preparat─â din lapte, ou─â, zah─âr, fri╚Öc─â ╚Öi gelatin─â (c─ârora li se adaug─â ╚Öi fructe). ÔÇô Din fr. charlotte.
╚śARL├ôT─é, ╚Öarlote, s. f. Crem─â preparat─â din lapte, ou─â, zah─âr, fri╚Öc─â ╚Öi gelatin─â (c─ârora li se adaug─â ╚Öi fructe) ╚Öi care se serve╚Öte ca desert. ÔÇô Din fr. charlotte.
╚śARL├ôT─é, ╚Öarlote, s. f. Crem─â preparat─â din lapte, ou─â, zah─âr, fri╚Öca ╚Öi gelatin─â (la care se adaug─â de obicei ╚Öi fructe) ╚Öi care se serve╚Öte ca desert.
șarlótă s. f., g.-d. art. șarlótei; pl. șarlóte
șarlótă s. f., pl. șarlóte
╚śARL├ôT─é s.f. Crem─â preparat─â din lapte, ou─â, fri╚Öc─â ╚Öi gelatin─â turnat─â ├«ntr-o form─â tapetat─â cu biscui╚Ťi sau cu felii de cozonac. [< fr. charlotte].
╚śARL├ôT─é s. f. pr─âjitur─â din fructe sau din crem─â turnat─â ├«ntr-o form─â tapetat─â cu biscui╚Ťi ori cu felii de cozonac. (< fr. charlotte)
╚śARL├ôT─é ~e f. Produs de cofet─ârie preg─âtit din fri╚Öc─â b─âtut─â ╚Öi ou─â frecate cu zah─âr (uneori cu adaos de fructe). /<fr. charlotte
╚śARLOT─é, ╚Öarlote, s.f. Preparat de patiserie cald sau rece, realizat dintr-o spum─â sau un piure ├«ntr-o form─â de ╚Öarlot─â tapetat─â cu pi╚Öcoturi; prin analogie, alte preparate realizate asem─ân─âtor.

șarlotă dex online | sinonim

șarlotă definitie

Intrare: șarlotă
șarlotă substantiv feminin