Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru kuwaitian

KUWAITIÁN, -Ă, kuwaitieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația statului Kuwait sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține statului Kuwait ori kuwaitienilor (1), referitor la Kuwait ori la kuwaitieni. [Pr.: -veitian. – Var. kuweitián, -ă adj., s. m. și f.] – Din fr. koweïtien.
KUWEITIÁN, -Ă adj., s. m. și f. v. kuwaitian.
KUWEITIÁN, -Ă, kuweitieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Kuweitului sau care este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Kuweitului sau populației lui, privitor la Kuweit sau la populația lui. [Pr.: -vei-ti-an] – Din fr. koweïtien.
kuwaitián [wai pron. véi] / kuweitián (-ti-an) adj. m., s. m., pl. kuwaitiéni / kuweitiéni (-ti-eni); adj. f., s. f. kuwaitiánă / kuweitiánă, pl. kuwaitiéne / kuweitiéne
kuweitián v. kuwaitián
kuweitián adj. m., pl. kuweitiéni; f. sg. kuweitiánă, pl. kuweitiéne
kuwaitián / kuweitián, -ă, kuwaitiéni / kuweitiéni, -e, s. m. și f. (Persoană) care face parte din populația de bază a Statului Kuwait / Kuweit sau este originară de acolo (Menționat în capitolul Nume proprii geografice și nume de locuitori).
KUWEITI/ÁN2 ~ánă (~éni, ~éne) m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Kuweitului sau este originară din Kuweit. /< fr. koweïtien
KUWEITI/ÁN1 ~ánă (~éni, ~éne) Care aparține Kuweitului sau populației lui; din Kuweit. /< fr. koweïtien
kuweitián, -ă adj. Din Kuweit ◊ „În vederea formării noului guvern kuweitianSc. 1 III 81 p. 6 (din Kuweit + -ian)

Kuwaitian dex online | sinonim

Kuwaitian definitie

Intrare: kuwaitian (adj.)
kuweitian adjectiv admite vocativul
  • silabisire: -ti-an
  • pronunție: kuveitian