Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru kazahă

KAZÁH, -Ă, kazahi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. 1. Persoană care face parte din populația Kazahstanului sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Kazahstanului sau kazahilor (1), privitor la Kazahstan ori la kazahi. – Din rus. kazah.
KAZÁH, -Ă, kazahi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. 1. Persoană care face parte din populația de bază a Kazahstanului sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Kazahstanului sau populației lui, privitor la Kazahstan sau la populația lui. – Din rus. kazah.
kazáh (referitor la Kazahstan) adj. m., s. m., pl. kazáhi; adj. f., s. f. kazáhă, pl. kazáhe
kazáh s. m., adj. m., pl. kazáhi; f. sg. kazáhă, g.-d. art. kazáhei, pl. kazáhe
KAZÁH ~ 3. s. n. Dialect turc, înrudit cu cel kirghiz (3.), vorbit de kazahi. (1.- 3. cf. fr. kazakh)
KAZÁH1 ~ă (~i, ~e) Care aparține Kazahstanului sau populației lui. /< rus. Kazah
KAZÁH2 ~ă (~i, ~e) Persoană care face parte din populația de bază a Kazahstanului sau este originară din Kazahstan. /< rus. Kazah
KAZÁH, -Ă s. m. și f., adj. 1. S. m. și s. f. (La m. pl.) Popor care s-a format ca națiune pe teritoriul Kazahstanului. Mai trăiesc în Uzbekistan, Turkmenistan, China și Mongolia. De religie musulmană sunnită. ♦ Persoană care aparține acestui popor sau este originară din Kazahstan. ♦ (Substantivat f.) Limbă din familia altaică, ramura turcică, vorbită în Kazahstan, China, Mongolia. Limba oficială în Kazahstan. Formată în sec. 15-16, are trei dialecte apropiate. A folosit inițial alfabetul arab. Din 1947 a fost introdus alfabetul rus, cu 9 litere suplimentare. 2. Adj. Care aparține Kazahstanului sau kazahilor, privitor la Kazahstan sau la kazahi.

Kazahă dex online | sinonim

Kazahă definitie

Intrare: kazahă
kazahă admite vocativul substantiv feminin