Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru bosniac

bosníac, ~ă [At: DA / P: ~ni-ac / V: (pop) ~nean, ~ neană / Pl: ~aci, ~ ace / E: fr bosniaque] 1-2 smf, a (Persoană) care face parte din populația Bosniei. 3-4 smf, a (Om) originar din Bosnia. 5 sm (Lpl) Populația care locuiește în Bosnia. 6-7 a Care aparține Bosniei sau bosniacilor (5). 8-9 a Privitor la Bosnia sau la bosniaci (5). 10 a Care provine din Bosnia.
BOSNIÁC, -Ă, bosniaci, -ce, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația Bosniei și Herțegovinei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Bosniei și Herțegovinei sau bosniacilor (1), privitor la Bosnia și Herțegovina ori la bosniaci. [Pr.; -ni-ac] – Din fr. bosniaque.
BOSNIÁC, -Ă, bosniaci, -ce, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Bosniei și Herțegovinei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Bosniei și Herțegovinei sau populației lor, privitor la Bosnia și Herțegovina sau la populația lor. [Pr.: -ni-ac] – Din fr. bosniaque.
BOSNIÁC1, -Ă, bosnieci, -e, adj. Din Bosnia; al locuitorilor Bosniei. – Pronunțat: -ni-ac.
BOSNIÁC2, -Ă, bosnieci, -e, s. m. și f. Persoană făcînd parte din poporul sud-slav care formează populația de bază a Bosniei (în Iugoslavia). – Pronunțat: -ni-ac.
BOSNIÁC, -Ă, bosniaci, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care aparține Bosniei sau populației ei, privitor la Bosnia sau la populația ei. 2. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Bosniei (provincie în Iugoslavia). – Fr. bosniaque.
bosniác (-ni-ac) adj. m., s. m., pl. bosniáci; adj. f., s. f. bosniácă, pl. bosniáce
bosniác s. m., adj. m. (sil. -ni-ac), pl. bosniáci; f. sg. bosniácă, g.-d. art. bosniácei, pl. bosniáce

Bosniac dex online | sinonim

Bosniac definitie

Intrare: bosniac (adj.)
bosniac admite vocativul adjectiv
  • silabisire: bos-ni-ac