Dicționare ale limbii române

2 intrări

19 definiții pentru zeppelin

ZEPELÍN, zepeline, s. n. Navă aeriană dirijabilă de mari dimensiuni, construită din metal, cu numeroase compartimente umplute cu hidrogen sau cu alt gaz mai ușor decât aerul; dirijabil. [Scris și: zeppelin] – Din germ. Zeppelin.
ZEPPELÍN, zeppeline, s. n. Navă aeriană dirijabilă de mari dimensiuni, construită din metal, cu numeroase compartimente umplute cu hidrogen sau cu alt gaz mai ușor decât aerul; dirijabil. – Din germ. Zeppelin.
ȚEPELÍN s. n. v. zeppelin.
ȚEPELÍN, s. n. v. zepelin.
ZEPELÍN, zepeline, s. n. Navă aeriană dirijabilă, de mari dimensiuni, construită din metal, cu numeroase compartimente umplute cu hidrogen. [Var.: țepelín s. n.] – Germ. Zeppelin.
!zepelín (dirijabil) s. n., pl. zepelíne
Zéppelin (nume de persoană) [z pron. ț] s. propriu
zeppelín/zéppelin s. n. [z pron. germ. ț], pl. zeppelíne/zéppeline
zeppelín / zéppelin s. n. [z pron. germ. ț], pl. zeppelíne / zéppeline
ZEPPELÍN s. v. dirijabil.
ȚEPELÍN s.n. v. zepelin.
ZEPELÍN s.n. Balon dirijabil de mari dimensiuni, cu un înveliș rigid de metal și cu numeroase compartimente umplute cu hidrogen. [Var. țepelin s.n., var. (după alte surse) zeppelin s.n. / < germ. Zeppelin, cf. Ferdinand von Zeppelin – numele inventatorului].
ZEPPELÍN / ZÉPPELIN [ȚE-PE-] s. n. dirijabil de mari dimensiuni, cu un înveliș rigid de metal și cu numeroase compartimente umplute cu hidrogen. (< germ. Zeppelin)
ZEPPELÍN ~e n. Dirijabil mare (cu înveliș de metal), umplut cu hidrogen sau cu un alt gaz mai ușor decât aerul. [Acc. și zéppelin] /<germ. Zeppelin
țepelin n. dirijabil german, inventat de contele Zeppelin.
zeppelin n. V. țepelin.
ZEPELIN s. (AV.) dirijabil.
ZEPPELIN aerostat dirijabil, de mari dimensiuni, având un schelet rigid, în general metalic, și numeroase compartimente umplute cu un gaz mai ușor decât aerul (hidrogen, heliu etc.).
LED ZEPPELIN, grup rock britanic. Format (1968) din Robert Plant (voce, muzicuță), Jimmy Page (chitară), John Paul Jones (bas, claviaturi) și John Bonham (baterie). Considerat inventatorul hard-rockului. Numeroase discuri de platină. Capodopera grupului este albumul „Led Zeppelin IV”, care cuprinde celebra baladă „Stairway To Heaven”. Se destramă în 1980, ulterior Page și Plant continuându-și cariera solo.

Zeppelin dex online | sinonim

Zeppelin definitie

Intrare: zepelin
zepelin substantiv neutru
zeppelin substantiv neutru
țepelin substantiv neutru
Intrare: Zeppelin
Zeppelin