Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

17 defini╚Ťii pentru zepelin

ZEPEL├ŹN, zepeline, s. n. Nav─â aerian─â dirijabil─â de mari dimensiuni, construit─â din metal, cu numeroase compartimente umplute cu hidrogen sau cu alt gaz mai u╚Öor dec├ót aerul; dirijabil. [Scris ╚Öi: zeppelin] ÔÇô Din germ. Zeppelin.
ZEPPEL├ŹN, zeppeline, s. n. Nav─â aerian─â dirijabil─â de mari dimensiuni, construit─â din metal, cu numeroase compartimente umplute cu hidrogen sau cu alt gaz mai u╚Öor dec├ót aerul; dirijabil. ÔÇô Din germ. Zeppelin.
╚ÜEPEL├ŹN s. n. v. zeppelin.
╚ÜEPEL├ŹN, s. n. v. zepelin.
ZEPEL├ŹN, zepeline, s. n. Nav─â aerian─â dirijabil─â, de mari dimensiuni, construit─â din metal, cu numeroase compartimente umplute cu hidrogen. [Var.: ╚Ťepel├şn s. n.] ÔÇô Germ. Zeppelin.
!zepel├şn (dirijabil) s. n., pl. zepel├şne
zeppel├şn/z├ęppelin s. n. [z pron. germ. ╚Ť], pl. zeppel├şne/z├ęppeline
zeppel├şn / z├ęppelin s. n. [z pron. germ. ╚Ť], pl. zeppel├şne / z├ęppeline
ZEPPEL├ŹN s. v. dirijabil.
╚ÜEPEL├ŹN s.n. v. zepelin.
ZEPEL├ŹN s.n. Balon dirijabil de mari dimensiuni, cu un ├«nveli╚Ö rigid de metal ╚Öi cu numeroase compartimente umplute cu hidrogen. [Var. ╚Ťepelin s.n., var. (dup─â alte surse) zeppelin s.n. / < germ. Zeppelin, cf. Ferdinand von Zeppelin ÔÇô numele inventatorului].
ZEPPEL├ŹN / Z├ëPPELIN [╚ÜE-PE-] s. n. dirijabil de mari dimensiuni, cu un ├«nveli╚Ö rigid de metal ╚Öi cu numeroase compartimente umplute cu hidrogen. (< germ. Zeppelin)
ZEPPEL├ŹN ~e n. Dirijabil mare (cu ├«nveli╚Ö de metal), umplut cu hidrogen sau cu un alt gaz mai u╚Öor dec├ót aerul. [Acc. ╚Öi z├ęppelin] /<germ. Zeppelin
╚Ťepelin n. dirijabil german, inventat de contele Zeppelin.
zeppelin n. V. ╚Ťepelin.
ZEPELIN s. (AV.) dirijabil.
ZEPPELIN aerostat dirijabil, de mari dimensiuni, având un schelet rigid, în general metalic, și numeroase compartimente umplute cu un gaz mai ușor decât aerul (hidrogen, heliu etc.).

Zepelin dex online | sinonim

Zepelin definitie

Intrare: zepelin
zepelin substantiv neutru
zeppelin substantiv neutru
╚Ťepelin substantiv neutru