Dicționare ale limbii române

12 definiții pentru zanana

zananá sf vz zenana
ZANANÁ s. f. v. zenana.
ZENANÁ, (2) zenanale, s. f. 1. Țesătură cu urzeală de mătase și băteală de bumbac sau de vigonie, pe o parte lucioasă și pe cealaltă scămoșată, utilizată la confecționarea unor obiecte de îmbrăcăminte pentru femei. 2. (La pl.) Sortimente de zenana (1). [Var.: zananá s. f.] – Din fr. zenana.
ZANANÁ s. f. v. zenana.
ZENANÁ, zenanale, s. f. Țesătură cu urzeală de mătase și băteală de bumbac sau de vigonie, pe o parte lucioasă și pe cealaltă scămoșată, utilizată la confecționarea unor obiecte de îmbrăcăminte pentru femei. [Var.: zananá s. f.] – Din fr. zénana.
ZENANÁ, zenanale, s. f. Țesătură cu urzeală de, mătase și bătătură din fire de bumbac, pe o parte lucioasă și pe cealaltă plușată.
ZENANÁ, zenanale, s. f. Țesătură cu urzeală de mătase și bătătură de bumbac, pe o parte lucioasă și pe cealaltă plușată. – Fr. zenana.
zenaná s. f., art. zenanáua, g.-d. art. zenanálei; (sorturi) pl. zenanále, art. zenanálele
zenaná s. f., art. zenanáua, g.-d. art. zenanálei; (sorturi) pl. zenanále
ZENANÁ s.f. Țesătură cu urzeală de mătase și bătătură de bumbac, pe o parte lucioasă și pe cealaltă plușată. [< fr. zénana].
ZENANÁ s. f. țesătură cu urzeală de mătase și bătătură de bumbac, pe o parte lucioasă și pe cealaltă plușată. (< fr. zénana)
ZENANÁ ~le f. Țesătură din fire de mătase și de bumbac, pe o parte lucioasă și pe cealaltă plușată, folosită la confecționarea unor obiecte de îmbrăcăminte pentru femei. [Art. zenanaua; G.-D. zenanalei] /<fr. zenana

Zanana dex online | sinonim

Zanana definitie

Intrare: zenana
zanana substantiv feminin
zenana substantiv feminin