Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

12 defini╚Ťii pentru zanana

zananá sf vz zenana
ZANANÁ s. f. v. zenana.
ZENAN├ü, (2) zenanale, s. f. 1. ╚Ües─âtur─â cu urzeal─â de m─âtase ╚Öi b─âteal─â de bumbac sau de vigonie, pe o parte lucioas─â ╚Öi pe cealalt─â sc─âmo╚Öat─â, utilizat─â la confec╚Ťionarea unor obiecte de ├«mbr─âc─âminte pentru femei. 2. (La pl.) Sortimente de zenana (1). [Var.: zanan├í s. f.] ÔÇô Din fr. zenana.
ZANANÁ s. f. v. zenana.
ZENAN├ü, zenanale, s. f. ╚Ües─âtur─â cu urzeal─â de m─âtase ╚Öi b─âteal─â de bumbac sau de vigonie, pe o parte lucioas─â ╚Öi pe cealalt─â sc─âmo╚Öat─â, utilizat─â la confec╚Ťionarea unor obiecte de ├«mbr─âc─âminte pentru femei. [Var.: zanan├í s. f.] ÔÇô Din fr. z├ęnana.
ZENANÁ, zenanale, s. f. Țesătură cu urzeală de, mătase și bătătură din fire de bumbac, pe o parte lucioasă și pe cealaltă plușată.
ZENAN├ü, zenanale, s. f. ╚Ües─âtur─â cu urzeal─â de m─âtase ╚Öi b─ât─âtur─â de bumbac, pe o parte lucioas─â ╚Öi pe cealalt─â plu╚Öat─â. ÔÇô Fr. zenana.
zenaná s. f., art. zenanáua, g.-d. art. zenanálei; (sorturi) pl. zenanále, art. zenanálele
zenaná s. f., art. zenanáua, g.-d. art. zenanálei; (sorturi) pl. zenanále
ZENAN├ü s.f. ╚Ües─âtur─â cu urzeal─â de m─âtase ╚Öi b─ât─âtur─â de bumbac, pe o parte lucioas─â ╚Öi pe cealalt─â plu╚Öat─â. [< fr. z├ęnana].
ZENAN├ü s. f. ╚Ťes─âtur─â cu urzeal─â de m─âtase ╚Öi b─ât─âtur─â de bumbac, pe o parte lucioas─â ╚Öi pe cealalt─â plu╚Öat─â. (< fr. z├ęnana)
ZENAN├ü ~le f. ╚Ües─âtur─â din fire de m─âtase ╚Öi de bumbac, pe o parte lucioas─â ╚Öi pe cealalt─â plu╚Öat─â, folosit─â la confec╚Ťionarea unor obiecte de ├«mbr─âc─âminte pentru femei. [Art. zenanaua; G.-D. zenanalei] /<fr. zenana

Zanana dex online | sinonim

Zanana definitie

Intrare: zenana
zanana substantiv feminin
zenana substantiv feminin