Dicționare ale limbii române

11 definiții pentru zaharimetrie

zaharimetríe sf [At: MDT / Pl: ~ii / E: fr saccharimétrie] Metodă polarimetrică de determinare a concentrației unei soluții de zahăr (1) sau a proporției de zahăr (1) dintr-o substanță.
ZAHARIMETRÍE s. f. Metodă de determinare a concentrației soluțiilor de zaharoză cu ajutorul zaharimetrului. – Din fr. saccharimétrie.
ZAHARIMETRÍE s. f. Metodă de verificare a concentrației soluțiilor de zaharoză cu ajutorul zaharimetrului. [Sil. -tri-] – Din fr. saccharimétrie.
ZAHARIMETRÍE s. f. Metodă de determinare a concentrației soluțiilor de zahăr sau a proporției de zahăr dintr-o substanță, cu ajutorul zaharimetrului.
ZAHARIMETRÍE s. f. Metodă de determinare a concentrației soluțiilor de zahăr sau a proporției de zahăr dintr-o substanță, cu ajutorul zaharimetrului. – Fr. saccharimétrie.
zaharimetríe (-me-tri-) s. f., art. zaharimetría, g.-d. zaharimetríi, art. zaharimetríei
zaharimetríe s. f. (sil. -tri-), art. zaharimetría, g.-d. zaharimetríi, art. zaharimetríei
ZAHARIMETRÍE s.f. Metodă de determinare a concentrației soluțiilor de zahăr cu ajutorul zaharimetrului. [Gen. -iei. / < fr. saccharimétrie].
ZAHARIMETRÍE s. f. metodă de determinare a concentrației soluțiilor de zahăr cu ajutorul zaharimetrului. (< fr. saccharimétrie)
ZAHARIMETRÍE f. Metodă de stabilire a concentrației de zaharoză într-o soluție cu ajutorul zaharimetrului. /<fr. saccharimétrie
ZAHARI- „zahăr”. ◊ L. saccharum „zahăr” > fr. sacchari-, engl. id. > rom. zahari-. □ ~fer (v. -fer), adj., care conține sau care produce zahăr; ~gen (v. -gen2), adj., care se poate transforma în zahăr prin hidratare; ~metrie (v. -metrie1), s. f., metodă de determinare a concentrației soluțiilor de zahăr; ~metru (v. -metru1), s. n., instrument cu care se poate determina concentrația unei soluții de zahăr.

zaharimetrie definitie

zaharimetrie dex

Intrare: zaharimetrie
zaharimetrie (numai) singular substantiv feminin
  • silabisire: -me-tri-e