Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

11 defini╚Ťii pentru zaharimetrie

zaharimetr├şe sf [At: MDT / Pl: ~ii / E: fr saccharim├ętrie] Metod─â polarimetric─â de determinare a concentra╚Ťiei unei solu╚Ťii de zah─âr (1) sau a propor╚Ťiei de zah─âr (1) dintr-o substan╚Ť─â.
ZAHARIMETR├ŹE s. f. Metod─â de determinare a concentra╚Ťiei solu╚Ťiilor de zaharoz─â cu ajutorul zaharimetrului. ÔÇô Din fr. saccharim├ętrie.
ZAHARIMETR├ŹE s. f. Metod─â de verificare a concentra╚Ťiei solu╚Ťiilor de zaharoz─â cu ajutorul zaharimetrului. [Sil. -tri-] ÔÇô Din fr. saccharim├ętrie.
ZAHARIMETR├ŹE s. f. Metod─â de determinare a concentra╚Ťiei solu╚Ťiilor de zah─âr sau a propor╚Ťiei de zah─âr dintr-o substan╚Ť─â, cu ajutorul zaharimetrului.
ZAHARIMETR├ŹE s. f. Metod─â de determinare a concentra╚Ťiei solu╚Ťiilor de zah─âr sau a propor╚Ťiei de zah─âr dintr-o substan╚Ť─â, cu ajutorul zaharimetrului. ÔÇô Fr. saccharim├ętrie.
zaharimetr├şe (-me-tri-) s. f., art. zaharimetr├şa, g.-d. zaharimetr├şi, art. zaharimetr├şei
zaharimetr├şe s. f. (sil. -tri-), art. zaharimetr├şa, g.-d. zaharimetr├şi, art. zaharimetr├şei
ZAHARIMETR├ŹE s.f. Metod─â de determinare a concentra╚Ťiei solu╚Ťiilor de zah─âr cu ajutorul zaharimetrului. [Gen. -iei. / < fr. saccharim├ętrie].
ZAHARIMETR├ŹE s. f. metod─â de determinare a concentra╚Ťiei solu╚Ťiilor de zah─âr cu ajutorul zaharimetrului. (< fr. saccharim├ętrie)
ZAHARIMETR├ŹE f. Metod─â de stabilire a concentra╚Ťiei de zaharoz─â ├«ntr-o solu╚Ťie cu ajutorul zaharimetrului. /<fr. saccharim├ętrie
ZAHARI- ÔÇ×zah─ârÔÇŁ. ÔŚŐ L. saccharum ÔÇ×zah─ârÔÇŁ > fr. sacchari-, engl. id. > rom. zahari-. Ôľí ~fer (v. -fer), adj., care con╚Ťine sau care produce zah─âr; ~gen (v. -gen2), adj., care se poate transforma ├«n zah─âr prin hidratare; ~metrie (v. -metrie1), s. f., metod─â de determinare a concentra╚Ťiei solu╚Ťiilor de zah─âr; ~metru (v. -metru1), s. n., instrument cu care se poate determina concentra╚Ťia unei solu╚Ťii de zah─âr.

Zaharimetrie dex online | sinonim

Zaharimetrie definitie

Intrare: zaharimetrie
zaharimetrie (numai) singular substantiv feminin
  • silabisire: -me-tri-e