Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru zaharifica

zaharifica vt [At: ENC. AGR. I, 432 / Pzi: zaharífic / E: fr saccharifier după zahăr] (C.i. amidonul din diverse substanțe) A transforma în glucoză sub acțiunea acizilor minerali.
ZAHARIFICÁ, zaharific, vb. I. Tranz. A scinda polizaharidele în produși cu un grad de polimerizare mai mic sau în monozaharide. – După fr. saccharifier.
ZAHARIFICÁ, zaharífic, vb. I. Tranz. A scinda polizaharidele în produși cu un grad de polimerizare mai mic sau în monozaharide. – După fr. saccharifier.
ZAHARIFICÁ, zaharifíc, vb. I. Tranz. A transforma în zahăr substanțele care conțin amidon, cu ajutorul fermenților sau prin tratarea cu anumiți acizi minerali.
ZAHARIFICÁ, zaharífic, vb. I. Tranz. A transforma în zahăr o substanță care conține amidon, cu ajutorul fermenților sau prin tratarea cu anumiți acizi minerali. – După fr. saccharifier.
zaharificá (a ~) vb., ind. prez. 3 zaharífică
zaharificá vb., ind. prez. 1 sg. zaharífic, 3 sg. și pl. zaharífică
ZAHARIFICÁ vb. I. tr. A transforma în zahăr substanțele care conțin amidon cu ajutorul fermenților sau prin tratarea cu anumiți acizi minerali. [p. i. zaharific. / cf. fr. saccharifier].
ZAHARIFICÁ vb. tr. a transforma substanțele amilacee sau celulozice în zaharuri fermentescibile. (< fr. saccharifier)
A ZAHARIFICÁ zaharífic tranz. (glucoză, zaharoză) A transforma în zahăr. /<fr. saccharifier

Zaharifica dex online | sinonim

Zaharifica definitie

Intrare: zaharifica
zaharifica conjugarea I grupa I verb tranzitiv