Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

9 defini╚Ťii pentru xilogravur─â

XILOGRAVUR─é, (4) xilogravuri, s. f. 1. Totalitatea procedeelor necesare producerii formei de tipar pentru xilografie; form─â de tipar ob╚Ťinut─â printr-un astfel de procedeu. 2. Procedeu de gravur─â care const─â din s─âparea unui desen pe o plac─â de lemn ╚Öi imprimarea lui pe h├órtie. 3. Arta de a grava ├«n lemn. 4. Cli╚Öeu gravat ├«n lemn; stamp─â executat─â cu un astfel de cli╚Öeu. ÔÇô Din fr. xylogravure.
XILOGRAV├ÜR─é, xilogravuri, s. f. 1. Totalitatea procedeelor necesare producerii formei de tipar pentru xilografie; form─â de tipar ob╚Ťinut─â printr-un astfel de procedeu. 2. Procedeu de gravur─â care const─â din s─âparea unui desen pe o plac─â de lemn ╚Öi imprimarea lui pe h├órtie. 3. Arta de a grava ├«n lemn. ÔŚŐ Cli╚Öeu gravat ├«n lemn; stamp─â executat─â cu un astfel de cli╚Öeu. ÔÇô Din fr. xylogravure.
XILOGRAVÚRĂ, xilogravuri, s. f. 1. Arta de a grava în lemn. 2. Clișeu gravat în lemn; stampă de artă executată cu un astfel de clișeu.
XILOGRAV├ÜR─é, xilogravuri, s. f. 1. Arta de a grava ├«n lemn. 2. Cli╚Öeu gravat ├«n lemn; stamp─â executat─â cu un astfel de cli╚Öeu. ÔÇô Din xilo[grafie] + gravur─â.
xilogravúră (-lo-gra-) s. f., g.-d. art. xilogravúrii; (clișee, stampe) pl. xilogravúri
xilogravúră s. f. (sil. -gra-), g.-d. art. xilogravúrii; (clișee, stampe) pl. xilogravúri
XILOGRAV├ÜR─é s.f. Xilografie. ÔÖŽ Cli╚Öeu gravat ├«n lemn; reproducere ob╚Ťinut─â dup─â un astfel de cli╚Öeu. ÔÖŽ Desen cu linii groase av├ónd tehnica gravurilor ├«n lemn. [< fr. xylogravure].
XILOGRAV├ÜR─é s. f. procedeu de ob╚Ťinere a unui cli╚Öeu ├«n lemn prin gravare; xilografie. ÔŚŐ cli╚Öeul ├«nsu╚Öi; reproducere dup─â un astfel de cli╚Öeu. ÔŚŐ desen cu linii groase, av├ónd tehnica gravurilor ├«n lemn. (< fr. xylogravure)
XILOGRAV├ÜR─é ~i f. 1) Procedeu tehnic de gravur─â care const─â din s─âparea unui desen pe o plac─â de lemn ╚Öi imprimarea lui. 2) Arta de a grava ├«n lemn. 3) Stamp─â ob╚Ťinut─â prin acest procedeu. [Sil. -lo-gra-] /<fr. xylogravure

Xilogravur─â dex online | sinonim

Xilogravur─â definitie

Intrare: xilogravur─â
xilogravur─â substantiv feminin
  • silabisire: -lo-gra-