Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

10 defini╚Ťii pentru xilen

XIL├ëN, xileni, s. m. Hidrocarbur─â lichid─â care se g─âse╚Öte ├«n gudronul de huil─â sau ├«n unele frac╚Ťiuni de ╚Ťi╚Ťei ╚Öi care se folose╚Öte ca solvent ├«n industria lacurilor, a coloran╚Ťilor, a cauciucului etc. ÔÇô Din fr. xyl├Ęne.
XIL├ëN, xileni, s. m. Hidrocarbur─â lichid─â care se g─âse╚Öte ├«n gudronul de huil─â sau ├«n unele frac╚Ťiuni de ╚Ťi╚Ťei ╚Öi care se ├«ntrebuin╚Ťeaz─â ca solvent ├«n industria lacurilor, a coloran╚Ťilor, a cauciucului etc. ÔÇô Din fr. xyl├Ęne.
XIL├ëN s. m. Derivat al benzenului, hidrocarbur─â lichid─â care se g─âse╚Öte ├«n gudronul de huil─â ╚Öi se ├«ntrebuin╚Ťeaz─â ├«n industria lacurilor, a coloran╚Ťilor, a cauciucului etc.
XIL├ëN s. m. Hidrocarbur─â lichid─â care se g─âse╚Öte ├«n gudronul de huil─â ╚Öi care se ├«ntrebuin╚Ťeaz─â ├«n industria lacurilor, a coloran╚Ťilor, a cauciucului etc. ÔÇô Fr. xyl├Ęne.
xil├ęn (hidrocarbur─â lichid─â) s. m., pl. xil├ęni
xil├ęn s. m., pl. xil├ęni
XILÉN s. (CHIM.) dimetilbenzen.
XIL├ëN s.n. Hidrocarbur─â lichid─â extras─â din gudronul de huil─â. [< fr. xyl├Ęne, cf. gr. xylon ÔÇô lemn].
XIL├ëN s. m. hidrocarbur─â benzenic─â, lichid─â, omolog superior al toluenului, din gudroanele de huil─â. (< fr. xyl├Ęne)
XIL├ëN ~i n. Hidrocarbur─â lichid─â care se con╚Ťine ├«n gudronul de huil─â ╚Öi se folose╚Öte ca materie prim─â ├«n industria coloran╚Ťilor ╚Öi ca solvent ├«n industria lacurilor ╚Öi a cauciucului. /<fr. xyl├ęne, germ. Xylan

Xilen dex online | sinonim

Xilen definitie

Intrare: xilen
xilen substantiv masculin