Dicționare ale limbii române

11 definiții pentru xenon

XENÓN s. n. Element chimic din grupul gazelor nobile, incolor și inodor, care se găsește în atmosferă în cantități foarte mici. – Din fr. xénon, germ. Xenon.
XENÓN s. n. Element chimic din grupul gazelor nobile, incolor și inodor, care se găsește în atmosferă în cantități foarte mici. – Din fr. xénon, germ. Xenon.
XENÓN s. m. Element din grupul gazelor nobile, incolor și inodor; se găsește în atmosferă în cantități foarte mici.
XÉNON s. m. Element din grupul gazelor nobile, incolor și inodor, care se găsește în atmosferă în cantități foarte mici. – Fr. xénon.[1]
xenón s. n.; simb. Xe
xenón s. n., simb Xe
XENÓN s.n. Gaz incolor și inodor din grupul gazelor nobile. [< fr. xénon].
XENÓN s. n. gaz incolor și inodor din grupa gazelor inerte, în cantități foarte mici în aerul atmosferic. (< fr. xénon)
XENÓN n. Gaz nobil incolor și inodor, întâlnit în atmosferă în cantități mici, folosit la umplerea becurilor electrice. /< fr. xénon
Xe, simbol chimic pentru xenon.
XENÓN (< fr.) s. n. Element chimic (Xe; nr. at. 54, m. at. 131,30) din grupa gazelor nobile. Gaz incolor și inodor. Se găsește în atmosferă în cantități foarte mici. Considerat inert, în ultimul timp s-a descoperit reacția sa cu fluorul. Se lichefiază la -107,1°C și se solidifică la -111,5°C. Folosit în ind. nucleară, la umplerea lămpilor electrice, datorită conductibilității sale termice. A fost descoperit de Sir William Ramsey și M.W. Travers în 1898.

Xenon dex online | sinonim

Xenon definitie

Intrare: xenon
xenon substantiv neutru (numai) singular
Xe simbol