Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru vulturică

VULTURÍCĂ, vulturici, s. f. (Rar) Plantă erbacee din familia compozeelor, cu flori galbene-purpurii, cu tulpina fără frunze sau cu frunze mici, acoperite cu peri lungi (Hieracium pilosella). – Vultur + suf. -ică.
VULTURÍCĂ, vulturici, s. f. Plantă erbacee din familia compozitelor, cu flori galbene-purpurii, cu tulpina fără frunze sau cu frunze mici, acoperite cu peri lungi (Hieracium pilosella). – Vultur + suf. -ică.
VULTURÍCĂ, vulturici, s. f. Plantă erbacee din familia compozeelor, cu tulpina lipsită de frunze sau cu frunze mici, acoperite cu peri lungi, și cu flori galbene-purpurii; crește prin fînețe, în regiunea subalpină (Hieracicum pilesella). Unde și unde [cîmpurile] sînt împestrițate cu cîte o vulturică cu flori galbene-purpurii și frunze păroase. SIMIONESCU, FL. 192.
vulturícă (rar) s. f., g.-d. art. vulturícii; pl. vulturíci
vulturícă s. f., g.-d. art. vulturícii; pl. vulturíci
VULTURÍCĂ s. (BOT.; Hieracium pilosella) (reg.) hultenioară, culcușul-vacii, urechea-șoarecelui.
VULTURÍCĂ ~ci f. Plantă erbacee cu flori galbene-purpurii și cu frunze mici, acoperite cu peri lungi. /vultur + suf. ~ică
VULTURI s. (BOT.; Hieracium pilosella) (reg.) hultenioară, culcușul-vacii, urechea-șoarecelui.
Hieracium pilosella L. Specie care înflorește primăvara-toamna. Flori galbene, cele radiale pe dos cu o dungă roz-roșiatică, așezate într-un calatidiu terminal, la; vîrful tulpinei; involucru mare, scurt-cilindric, de 1 cm lungime, cu foliole de 1-2 mm lățime, liniare, acute, verzi-gri sau negre. Fructele, achene mici, roșii-închis. Plantă de cca 15 cm înălțime, stoloniferă. Tulpină nefoliată. Frunze lat-lanceolate, gri-verzi sau alb-cenușii, lung-păroase, tomentoase pe partea inferioară.

Vulturică dex online | sinonim

Vulturică definitie

Intrare: vulturică
vulturică substantiv feminin