Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

9 defini╚Ťii pentru vizon

VIZ├ôN, (1) vizoni, s. m., (2) vizoane, s. n. 1. S. m. Mamifer s─âlbatic carnivor asem─ân─âtor cu nurca, dar de talie mai mare, cu blana pre╚Ťioas─â, care tr─âie╚Öte ├«n America de Nord (Lutreola vison). 2. S. n. Blana acestui animal. ÔÖŽ Hain─â confec╚Ťionat─â din blan─â de vizon (1). ÔÇô Din fr. vison.
VIZ├ôN, vizoni, s. m. Mamifer s─âlbatic carnivor asem─ân─âtor cu nurca, dar de talie mai mare, cu blan─â pre╚Ťioas─â, care tr─âie╚Öte ├«n America de Nord (Lutreola vison). ÔÖŽ Blana acestui animal. ÔÇô Din fr. vison.
VIZ├ôN, vizoni, s. m. Animal s─âlbatic asem─ân─âtor cu vidra, care tr─âie╚Öte ├«n Europa ╚Öi ├«n America ╚Öi care se v├«neaz─â pentru blana lui pre╚Ťioas─â (Lutreola).
viz├│n1 (animal) s. m., pl. viz├│ni
vizón2 (blană, haină) s. n., pl. vizoáne
viz├│n s. m., pl. viz├│ni
VIZ├ôN s.m. Animal s─âlbatic originar din America de Nord, asem─ân─âtor cu vidra, care are o blan─â foarte pre╚Ťioas─â; blana acestui animal; hain─â de blan─â de acest fel. [< fr. vison, cf. it. visone].
VIZ├ôN s. m. animal s─âlbatic carnivor, din America de Nord, asem─ân─âtor cu nurca, cu o blan─â pre╚Ťioas─â. ÔŚŐ blana ├«ns─â╚Öi. (< fr. vison)
VIZ├ôN ~i m. 1) Animal s─âlbatic carnivor, cu blan─â pre╚Ťioas─â, ├«nt├ólnit ├«n America de Nord. 2) Blan─â a acestui animal. /<fr. vison

Vizon dex online | sinonim

Vizon definitie

Intrare: vizon (animal)
vizon 1 s.m. substantiv masculin
Intrare: vizon (blan─â)
vizon 2 s.n. substantiv neutru