Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru vizon

VIZÓN, (1) vizoni, s. m., (2) vizoane, s. n. 1. S. m. Mamifer sălbatic carnivor asemănător cu nurca, dar de talie mai mare, cu blana prețioasă, care trăiește în America de Nord (Lutreola vison). 2. S. n. Blana acestui animal. ♦ Haină confecționată din blană de vizon (1). – Din fr. vison.
VIZÓN, vizoni, s. m. Mamifer sălbatic carnivor asemănător cu nurca, dar de talie mai mare, cu blană prețioasă, care trăiește în America de Nord (Lutreola vison). ♦ Blana acestui animal. – Din fr. vison.
VIZÓN, vizoni, s. m. Animal sălbatic asemănător cu vidra, care trăiește în Europa și în America și care se vînează pentru blana lui prețioasă (Lutreola).
vizón1 (animal) s. m., pl. vizóni
vizón2 (blană, haină) s. n., pl. vizoáne
vizón s. m., pl. vizóni
VIZÓN s.m. Animal sălbatic originar din America de Nord, asemănător cu vidra, care are o blană foarte prețioasă; blana acestui animal; haină de blană de acest fel. [< fr. vison, cf. it. visone].
VIZÓN s. m. animal sălbatic carnivor, din America de Nord, asemănător cu nurca, cu o blană prețioasă. ◊ blana însăși. (< fr. vison)
VIZÓN ~i m. 1) Animal sălbatic carnivor, cu blană prețioasă, întâlnit în America de Nord. 2) Blană a acestui animal. /<fr. vison

Vizon dex online | sinonim

Vizon definitie

Intrare: vizon (animal)
vizon 1 s.m. substantiv masculin
Intrare: vizon (blană)
vizon 2 s.n. substantiv neutru