Dicționare ale limbii române

12 definiții pentru vizibilitate

VIZIBILITÁTE s. f. însușirea de a fi vizibil. ♦ Distanța până la care poate fi văzut cu ochiul liber un obiect în condiții atmosferice date; stare de claritate a atmosferei, care determină această distanță. – Din fr. visibilité, lat. visibilitas, -atis.
VIZIBILITÁTE s. f. Însușirea de a fi vizibil. ♦ Distanță maximă până la care un obiect, luat ca punct de reper, rămâne vizibil în condiții atmosferice date; stare de claritate a atmosferei, care permite să se vadă obiectele până la o anumită distanță. – Din fr. visibilité, lat. visibilitas, -atis.
VIZIBILITÁTE s. f. (Fiz.) Distanța maximă pînă la care se poate vedea un obiect; (sens curent) stare de claritate a atmosferei, care permite să se vadă obiectivele pînă la o anumită distanță.
vizibilitáte s. f., g.-d. art. vizibilitắții
vizibilitáte s. f., g.-d. art. vizibilității
VIZIBILITÁTE s. vedere. (~ redusă din cauza ceții.)
Vizibilitate ≠ invizibilitate
VIZIBILITÁTE s.f. Însușirea de a fi vizibil. ♦ (Fiz.) Distanța maximă până la care poate fi văzut cu ochiul liber un obiect în condiții atmosferice date; (curent) starea de claritate a atmosferei. [Cf. fr. visibilité, lat. visibilitas].
VIZIBILITÁTE s. f. însușirea de a fi vizibil. ◊ (fiz.) distanța maximă până la care poate fi văzut cu ochiul liber un obiect în condiții atmosferice date; starea de claritate a atmosferei. (< fr. visibilité, lat. visibilitas)
VIZIBILITÁTE f. 1) Caracter vizibil. 2) fiz. Stare de claritate a atmosferei. 3) Distanță maximă până la care un obiect este vizibil. [G.-D. vizibilității] /<fr. visibilité
*vizibilitáte f. (mlat. visibilitas, -átis). Calitatea de a fi vizibil.
VIZIBILITATE s. vedere. (~ redusă din cauza ceții.)

Vizibilitate dex online | sinonim

Vizibilitate definitie

Intrare: vizibilitate
vizibilitate substantiv feminin (numai) singular