Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

13 defini╚Ťii pentru viscozitate

VÂSCOZITÁTE s. f. v. viscozitate.
VISCOZIT├üTE, viscozit─â╚Ťi, s. f. ├«nsu╚Öirea unui fluid de a fi v├óscos, de a opune rezisten╚Ť─â la curgere; (concr.) substan╚Ť─â v├óscoas─â. [Var.: v├óscozit├íte s. f.] ÔÇô Din fr. viscosit├ę.
VÂSCOZITÁTE s. f. v. viscozitate.
VISCOZIT├üTE, viscozit─â╚Ťi, s. f. ├Änsu╚Öirea unui fluid de a fi v├óscos, de a opune rezisten╚Ť─â la curgere; (concr.) substan╚Ť─â v├óscoas─â. [Var.: v├óscozit├íte s. f.] ÔÇô Din fr. viscosit├ę.
VISCOZIT├üTE, viscozit─â╚Ťi, s. f. (╚śi ├«n forma v├«scozitate) 1. Faptul de a fi v├«scos; fenomenul frec─ârii interioare a moleculelor unui fluid care curge. 2. Proprietate a unui fluid de a prezenta fenomenul viscozit─â╚Ťii (1); m─ârime care determin─â valoarea frec─ârii interioare a unui fluid. ÔÖŽ (Concretizat) Substan╚Ť─â v├«scoas─â. Numai cu prezen╚Ťa aceasta, a g├«ndacilor hido╚Öi... nu se putea deprinde... Se temea... s─â nu striveasc─â vreunul sub talp─â, oribil, cu o pocnitur─â ├«mpro╚Öc├«nd de sub teasc viscozitatea alb─â. C. PETRESCU, C. V. 45. ÔÇô Variant─â: v├«scozit├íte s. f.
VÎSCOZITÁTE s. f. v. viscozitate.
viscozit├íte s. f., g.-d. art. viscozitß║»╚Ťii; pl. viscozitß║»╚Ťi
v├óscozit├íte s. f., g. -d. art. v├óscozit─â╚Ťii
viscozit├íte s. f., g.-d. art. viscozit─â╚Ťii; pl. viscozit─â╚Ťi
VÂSCOZITÁTE s.f. v. viscozitate.
VISCOZIT├üTE s.f. Faptul de a fi v├óscos; (concr.) materie v├óscoas─â; (fiz.) rezisten╚Ťa la curgere a unui fluid datorit─â frec─ârii interioare. [Var. v├óscozitate s.f. / cf. fr. viscosit├ę].
VISCOZIT├üTE s. f. proprietate a unui fluid de a fi v├óscos, de a opune rezisten╚Ť─â la curgere; substan╚Ť─â v├óscoas─â. (< fr. viscosit├ę)
VISCOZIT├üTE ~─â╚Ťi f. 1) Proprietate a fluidelor de a fi v├óscos, de a opune rezisten╚Ť─â la curgere, datorit─â frec─ârii interioare. 2) Stare a unei substan╚Ťe v├óscoase. 3) Substan╚Ť─â v├óscoas─â. [G.-D. viscozit─â╚Ťii] /<fr. viscosit├ę

Viscozitate dex online | sinonim

Viscozitate definitie

Intrare: viscozitate
viscozitate substantiv feminin
vâscozitate substantiv feminin