Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru viscoză

VISCÓZĂ, (3) viscoze, s. f. 1. Fibră textilă obținută din celuloză de lemn de conifere, de stuf etc., elastică, rezistentă și cu luciu mătăsos. 2. Substanță vâscoasă obținută din celuloză prin tratarea cu o soluție de sulfură de carbon și de sodă caustică. 3. Sort de viscoză (1). – Din fr. viscose.
VISCÓZĂ, viscoze, s. f. 1. Fibră textilă obținută din celuloză, elastică, rezistentă și cu luciu mătăsos. 2. Substanță vâscoasă obținută din celuloză prin tratarea cu o soluție de sulfură de carbon și de sodă caustică. – Din fr. viscose.
VISCÓZĂ s. f. Lichid des, siropos (obținut prin tratarea celulozei cu o soluție de sulfura de carbon și sodă caustică) care poate fi tras în fire; fire de mătase vegetală obținute din acest lichid.
viscóză s. f., g.-d. art. viscózei; (sorturi) pl. viscóze
viscóză s. f., g.-d. art. viscózei; pl. viscóze
VISCÓZĂ s.f. Substanță siropoasă, obținută din celuloză prin acțiunea unei soluții de carbon, care servește la prepararea unor fire textile artificiale. [< fr. viscose].
VISCÓZĂ s. f. substanță siropoasă, din celuloză prin acțiunea unei soluții de carbon, la prepararea unor fire textile artificiale. (< fr. viscose)
VISCÓZĂ f. 1) Substanță obținută prin tratarea celulozei cu sodă caustică sau cu sulfură de carbon și întrebuințată la fabricarea țesăturilor artificiale. 2) Fir sau țesătură obținută din astfel de substanță. [G.-D. viscozei] /<fr. viscose

viscoză definitie

viscoză dex

Intrare: viscoză
viscoză substantiv feminin