Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru viscoz─â

VISC├ôZ─é, (3) viscoze, s. f. 1. Fibr─â textil─â ob╚Ťinut─â din celuloz─â de lemn de conifere, de stuf etc., elastic─â, rezistent─â ╚Öi cu luciu m─ât─âsos. 2. Substan╚Ť─â v├óscoas─â ob╚Ťinut─â din celuloz─â prin tratarea cu o solu╚Ťie de sulfur─â de carbon ╚Öi de sod─â caustic─â. 3. Sort de viscoz─â (1). ÔÇô Din fr. viscose.
VISC├ôZ─é, viscoze, s. f. 1. Fibr─â textil─â ob╚Ťinut─â din celuloz─â, elastic─â, rezistent─â ╚Öi cu luciu m─ât─âsos. 2. Substan╚Ť─â v├óscoas─â ob╚Ťinut─â din celuloz─â prin tratarea cu o solu╚Ťie de sulfur─â de carbon ╚Öi de sod─â caustic─â. ÔÇô Din fr. viscose.
VISC├ôZ─é s. f. Lichid des, siropos (ob╚Ťinut prin tratarea celulozei cu o solu╚Ťie de sulfura de carbon ╚Öi sod─â caustic─â) care poate fi tras ├«n fire; fire de m─âtase vegetal─â ob╚Ťinute din acest lichid.
visc├│z─â s. f., g.-d. art. visc├│zei; (sorturi) pl. visc├│ze
visc├│z─â s. f., g.-d. art. visc├│zei; pl. visc├│ze
VISC├ôZ─é s.f. Substan╚Ť─â siropoas─â, ob╚Ťinut─â din celuloz─â prin ac╚Ťiunea unei solu╚Ťii de carbon, care serve╚Öte la prepararea unor fire textile artificiale. [< fr. viscose].
VISC├ôZ─é s. f. substan╚Ť─â siropoas─â, din celuloz─â prin ac╚Ťiunea unei solu╚Ťii de carbon, la prepararea unor fire textile artificiale. (< fr. viscose)
VISC├ôZ─é f. 1) Substan╚Ť─â ob╚Ťinut─â prin tratarea celulozei cu sod─â caustic─â sau cu sulfur─â de carbon ╚Öi ├«ntrebuin╚Ťat─â la fabricarea ╚Ťes─âturilor artificiale. 2) Fir sau ╚Ťes─âtur─â ob╚Ťinut─â din astfel de substan╚Ť─â. [G.-D. viscozei] /<fr. viscose

Viscoz─â dex online | sinonim

Viscoz─â definitie

Intrare: viscoz─â
viscoz─â substantiv feminin