Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

9 defini╚Ťii pentru virament

VIRAM├ëNT, viramente, s. n. Opera╚Ťie contabil─â prin care o sum─â de bani se trece dintr-un cont ├«n altul, ├«n procesul ├«nregistr─ârilor contabile. ÔÖŽ Plat─â f─âr─â numerar, prin trecerea la banc─â a unei sume de bani din contul pl─âtitorului ├«n contul beneficiarului. ÔÖŽ (Concr.) Document prin care se dispune efectuarea unei astfel de opera╚Ťii sau pl─â╚Ťi. ÔÇô Din it. viramento. Cf. fr. virement.
VIRAM├ëNT, viramente, s. n. Opera╚Ťie contabil─â prin care o sum─â de bani se trece dintr-un cont ├«n altul, f─âr─â a fi nevoie ca suma s─â fie v─ârsat─â ├«n numerar; plat─â f─âr─â numerar, prin trecerea la banc─â a unei sume de bani din contul celui care face plata ├«n contul beneficiarului; (concr.) document prin care se dispune efectuarea unei astfel de opera╚Ťii sau pl─â╚Ťi. ÔÇô Din it. viramento. Cf. fr. virement.
VIRAM├ëNT, viramente, s. n. Opera╚Ťie contabil─â prin care o sum─â de bani este trecut─â dintr-un cont ├«n altul, f─âr─â a fi nevoie ca suma s─â fie v─ârsat─â ├«n numerar; document prin care se dispune efectuarea unei astfel de opera╚Ťii. ÔŚŐ Cont de virament = cont deschis la o institu╚Ťie bancar─â, prin care se fac ╚Öi se primesc pl─â╚Ťi, f─âr─â a ├«ntrebuin╚Ťa bani ├«n numerar.
viram├ęnt s. n., pl. viram├ęnte
viram├ęnt s. n., pl. viram├ęnte
VIRAM├ëNT s.n. Opera╚Ťie bancar─â prin care o sum─â de bani se trece dintr-un cont ├«ntr-altul f─âr─â ca suma s─â fie v─ârsat─â ├«n numerar. ÔŚŐ Cont de virament = cont deschis la o institu╚Ťie bancar─â prin care se fac ╚Öi se primesc pl─â╚Ťi f─âr─â folosirea numerarului. [Pl. -te, -turi. / cf. it. viramento, fr. virement].
VIRAM├ëNT s. n. 1. plat─â f─âr─â numerar efectuat─â ├«ntre ├«ntreprinderi, institu╚Ťii etc. care au conturi de decontare deschise la banc─â. ÔŚŐ document pe baza c─âruia se face o asemenea plat─â. 2. opera╚Ťie contabil─â const├ónd ├«n trecerea unei sume dintr-un cont ├«n altul. (< it. viramento, fr. virament)
VIRAM├ëNT ~e n. 1) Opera╚Ťie bancar─â de trecere a unei sume de bani de pe un cont pe altul, f─âr─â folosirea ei ├«n numerar. 2) Plat─â f─âr─â numerar, efectuat─â prin trecerea la banc─â a unei sume de la contul pl─âtitorului la cel al beneficiarului. 3) Document ├«n baza c─âruia se efectueaz─â aceast─â plat─â. /<fr. virement, it. viramento
*viram├ęnt n., pl. e (it. viramento, fr. virement, d. virer, a vira; d. virare, a vira; d. virare, a vira, a ├«ntoarce corabia ├«napo─ş. V. reviriment). Com. Opera╚Ťiunea de a vira o datorie de la un creditor la altu. (De ex.: A ╚Öi B ├«s creditori─ş une─ş b─ânc─ş; A e dator lu─ş B ╚Öi d─â ordin ca banca s─â vireze ├«n contu lu─ş B o sum─â de ban─ş; atunc─ş banca debiteaz─â contu lu─ş A ╚Öi crediteaz─â contu lu─ş B cu acea sum─â). Opera╚Ťiunea de a transporta la un capitul din buget creditele votate p. alt capitul. ÔÇô Fals viriment.

Virament dex online | sinonim

Virament definitie

Intrare: virament
virament 2 pl. -uri substantiv neutru
virament 1 pl. -e substantiv neutru