Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

12 defini╚Ťii pentru viniet─â

VIGNÉTĂ s. f. v. vinietă.
VINI├ëT─é, viniete, s. f. Ilustra╚Ťie de mici dimensiuni folosit─â ca ornament, care precede sau ├«ncheie o pagin─â de text (tip─ârit sau manuscris); ornament pe coperta unei c─âr╚Ťi; cli╚Öeu folosit ├«n tipografie pentru ornamenta╚Ťie. [Var.: vign├ęt─â s. f.] ÔÇô Din fr. vignette.
VIGNÉTĂ s. f. v. vinietă.
VINI├ëT─é, viniete, s. f. Ilustra╚Ťie de mici dimensiuni care se pune la ├«nceputul sau la sf├ór╚Öitul unui text (tip─ârit sau manuscris), al unui capitol etc.; ornament pe coperta unei c─âr╚Ťi; cli╚Öeu folosit ├«n tipografie pentru ornamenta╚Ťie. [Var.: vign├ęt─â s. f.] ÔÇô Din fr. vignette.
VINI├ëT─é, viniete, s. f. Gravur─â mic─â sau desen care se pune ca ornament la ├«nceputul sau la sf├«r╚Öitul unei c─âr╚Ťi sau al unui capitol; ornament pe coperta unei c─âr╚Ťi; cli╚Öeu folosit ├«n tipografie pentru ornamenta╚Ťie. ÔÇô Pronun╚Ťat: -nie-.
vini├ęt─â (-nie-) s. f., g.-d. art. vini├ętei; pl. vini├ęte
vini├ęt─â s. f. (sil. -nie-), pl. vini├ęte
VIGNÉTĂ s.f. v. vinietă.
VINI├ëT─é s.f. 1. Gravur─â mic─â, desen, ornament care se pune la ├«nceputul sau la sf├ór╚Öitul unei c─âr╚Ťi sau al unui capitol; cli╚Öeu folosit ├«n tipografie pentru ornamenta╚Ťie. 2. (Filat.) Adaos ata╚Öat unei m─ârci po╚Ötale, f─âr─â valoare nominal─â, emis─â cu ocazia unui eveniment deosebit. [Pron. -nie-t─â, scris ╚Öi vignet─â. / < fr. vignette].
VINI├ëT─é NIE-/ s. f. 1. gravur─â mic─â, desen care se pune ca ornament la ├«nceputul ori la sf├ór╚Öitul unei c─âr╚Ťi sau al unui capitol; cli╚Öeu ├«n tipografie pentru ornamenta╚Ťie. 2. adaos ata╚Öat unei m─ârci po╚Ötale, f─âr─â valoare nominal─â, emis─â cu ocazia unui eveniment deosebit. (< fr. vignette)
VINI├ëT─é ~e f. Motiv ornamental de la ├«nceputul sau de le sf├ór╚Öitul unei c─âr╚Ťi sau al unui capitol. [Sil. -nie-] /<fr. vignette
viniet─â f. mic─â stamp─â sau desen pentru ornamentarea c─âr╚Ťilor (= fr. vignette).

Viniet─â dex online | sinonim

Viniet─â definitie

Intrare: viniet─â
vignet─â substantiv feminin
viniet─â substantiv feminin
  • silabisire: vi-nie-t─â