Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

11 defini╚Ťii pentru vernal

VERN├üL, -─é, vernali, -e, adj. (Livr.) Care ╚Ťine de prim─âvar─â, privitor la prim─âvar─â. (Astron.) Punct vernal = punct de intersec╚Ťie a eclipticii cu ecuatorul ceresc, ├«n care Soarele se afl─â la echinoc╚Ťiul de prim─âvar─â. ÔÇô Din fr. vernal, lat. vernalis.
VERN├üL, -─é, vernali, -e, adj. (Livr.) Care ╚Ťine de prim─âvar─â, privitor la prim─âvar─â. ÔŚŐ (Astron.) Punct vernal = punct de intersec╚Ťie a eclipticii cu ecuatorul ceresc, ├«n care Soarele se afl─â la echinoc╚Ťiul de prim─âvar─â. ÔÇô Din fr. vernal, lat. vernalis.
VERN├üL, -─é, vernali, -e, adj. (Livresc) Care se refer─â la prim─âvar─â, de prim─âvar─â. ÔŚŐ (Astron.) Punct vernal = punctul de intersec╚Ťie a eclipticii cu ecuatorul ceresc (corespunz├«nd echinoc╚Ťiului de prim─âvar─â).
vernál (livr.) adj. m., pl. vernáli; f. vernálă, pl. vernále
vernál adj. m., pl. vernáli; f. sg. vernálă, pl. vernále
VERNÁL adj. v. primăvăratic.
VERN├üL, -─é adj. (Liv.) De prim─âvar─â, care ╚Ťine de prim─âvar─â, prim─âv─âratic. ÔŚŐ (Astr.) Punct vernal = punct de intersec╚Ťie al eclipticii cu ecuatorul ceresc, care coincide cu echinoc╚Ťiul de prim─âvar─â. [< fr. vernal, lat. vernalis].
VERN├üL, -─é adj. referitor la prim─âvar─â, de prim─âvar─â. ÔÖŽ (astr.) punct ~ = punct de intersec╚Ťie al eclipticii cu ecuatorul ceresc, care marcheaz─â echinoc╚Ťiul de prim─âvar─â. (< fr. vernal, lat. vernalis)
VERN├üL ~─â (~i, ~e) Care ╚Ťine de prim─âvar─â; propriu prim─âverii; prim─âv─âratic. Flori ~e. V├ónt ~. /<fr. vernal, lat. vernalia
*vern├íl, -─â adj. (lat. vernalis). De prim─âvar─â. Punctu vernal, punctu echinoc╚Ťial de prim─âvar─â (21 Martie).
vernal adj. v. PRIM─éV─éRATIC.

Vernal dex online | sinonim

Vernal definitie

Intrare: vernal
vernal adjectiv