Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

11 defini╚Ťii pentru ventral

VENTR├üL, -─é, ventrali, -e, adj. Care ╚Ťine de p├óntec, privitor la p├óntec, din regiunea p├óntecului; p. gener. care apar╚Ťine p─âr╚Ťii anterioare a corpului uman sau a unui organ al omului; care apar╚Ťine p─âr╚Ťii inferioare a corpului unui animal; privitor la aceste p─âr╚Ťi. ÔÇô Din fr. ventral, lat. ventralis.
VENTR├üL, -─é, ventrali, -e, adj. Care ╚Ťine de p├óntece, privitor la p├óntece, din regiunea p├óntecelui; p. gener. care apar╚Ťine p─âr╚Ťii anterioare a corpului uman sau a unui organ al omului; care apar╚Ťine p─âr╚Ťii inferioare a corpului unui animal; privitor la aceste p─âr╚Ťi. ÔÇô Din fr. ventral, lat. ventralis.
VENTRÁL, -Ă, ventrali, -e, adj. Al pîntecelui, privitor la pîntece, din regiunea pîntecelui.
ventrál adj. m., pl. ventráli; f. ventrálă, pl. ventrále
ventrál adj. m., pl. ventráli; f. sg. ventrálă, pl. ventrále
VENTRÁL adj. v. abdominal.
VENTR├üL, -─é adj. Din regiunea p├óntecelui; referitor la aceast─â regiune. [< fr. ventral, cf. lat. ventralis < venter ÔÇô p├óntece].
VENTRÁL, -Ă adj. 1. din regiunea abdomenului. 2. referitor la partea anterioară a corpului sau a unui organ (la om) ori inferioară (la animale). (< fr. ventral, lat. venralis)
VENTR├üL ~─â (~i, ~e) 1) Care ╚Ťine de p├óntece; propriu p├óntecelui; abdominal. 2) Care se afl─â ├«n regiunea p├óntecelui. Parte ~─â. Colici ~e. [Sil. ven-tral] /<fr. ventral, lat. ventralis
ventrál, -ă adj. (lat. ventralis, d. venter, pîntece. V. ventricul). De la pîntece: regiunea ventrală.
VENTRAL adj. (ANAT.) abdominal. (Regiunea ~.)

Ventral dex online | sinonim

Ventral definitie

Intrare: ventral
ventral adjectiv