Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru vectoare

V├ëCTOR, vectori, s. m. 1. M─ârime matematic─â sau fizic─â definit─â printr-o valoare numeric─â, o unitate de m─âsur─â, o direc╚Ťie ╚Öi un punct de aplica╚Ťie (reprezentat─â grafic printr-un segment de dreapt─â orientat). ÔŚŐ (Adjectival) Raz─â vectoare. 2. (Med.) Organism care transmite germeni patogeni de la un animal la altul, de la om la om sau de la animale la om. [Accentuat ╚Öi: vect├│r] ÔÇô Din fr. vecteur.
VECT├ôR, vectori, s. m. M─ârime matematic─â sau fizic─â definit─â printr-o valoare numeric─â, o unitate de m─âsur─â, o direc╚Ťie ╚Öi un punct de aplica╚Ťie (reprezentat─â grafic printr-un segment de dreapt─â orientat). ÔŚŐ (Adjectival) Raz─â vectoare. ÔÇô Din fr. vecteur.
VECTO├üRE, vectoare, adj. f. (├Än expr.) Raz─â vectoare = segment de dreapt─â orientat din originea unui sistem de coordonate polare spre un punct, ╚Öi a c─ârui m─ârime este reprezentat─â prin distan╚Ťa de la origine la acel punct.
vectoáre adj. f., pl. vectoáre
vectoáre adj. f., pl. vectoáre
VECT├ôR s.m. M─ârime matematic─â sau fizic─â definit─â printr-o valoare numeric─â, o direc╚Ťie ╚Öi un sens, reprezentat─â grafic printr-un segment de dreapt─â. // adj. Raz─â vectoare = segment de dreapt─â care porne╚Öte dintr-un sistem de coordonate polare c─âtre un punct. // (├Än forma vecto-) Element prim de compunere savant─â cu semnifica╚Ťia ÔÇ×linie de for╚Ť─âÔÇŁ, ÔÇ×(referitor la) vectorÔÇŁ. [Acc. ╚Öi v├ęctor. / < fr. vecteur, cf. lat. vector].
VECT├ôR, -O├üRE I. s. m. 1. m─ârime matematic─â definit─â prin valoare numeric─â, direc╚Ťie, sens ╚Öi punct de aplica╚Ťie, reprezentat─â grafic printr-un segment de dreapt─â. 2. (biol.) structur─â genetic─â capabil─â de a se replica autonom ├«n celula-gazd─â adecvat─â. ÔÖŽ animal (insect─â, roz─âtoare) care r─âsp├ónde╚Öte un parazit, un virus sau bacterii patogene, gazd─â temporar─â; vehicul (2). II. adj. raz─â ~ oare = segment de dreapt─â care porne╚Öte dintr-un sistem de coordonate polare c─âtre un punct. (< fr. vecteur)
VECTO├üRE ~ adj.: Raz─â ~ segment de dreapt─â care reprezint─â distan╚Ťa de la punctul de pornire al unei curbe p├ón─â la punctul ei variabil. /<fr. vecteur

Vectoare dex online | sinonim

Vectoare definitie

Intrare: vectoare
vectoare adjectiv feminin