Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

10 defini╚Ťii pentru vaselin─â

VASEL├ŹN─é, vaseline, s. f. Substan╚Ť─â v├óscoas─â ob╚Ťinut─â prin rafinarea frac╚Ťiunilor grele de la distilarea ╚Ťi╚Ťeiului ori prin amestecarea cu parafin─â a unor uleiuri minerale, folosit─â ca unsoare pentru piel─ârie, ca lubrifiant etc. sau (├«n stare pur─â) ca unguent ├«n farmacie ╚Öi ├«n cosmetic─â. ÔÇô Din fr. vaseline.
VASEL├ŹN─é, vaseline, s. f. Substan╚Ť─â v├óscoas─â ob╚Ťinut─â prin rafinarea frac╚Ťiunilor grele de la distilarea ╚Ťi╚Ťeiului, ori prin amestecarea cu parafin─â a unor uleiuri, minerale, folosit─â ca unsoare pentru piel─ârie, ca lubrifiant etc. sau (├«n stare pur─â) ca unguent ├«n farmacie ╚Öi ├«n cosmetic─â. ÔÇô Din fr. vaseline.
VASEL├ŹN─é s. f. Substan╚Ť─â moale, constituind un amestec de hidrocarburi, ob╚Ťinut─â ca reziduu din distilarea ╚Ťi╚Ťeiului ╚Öi folosit─â ca unsoare pentru piel─ârie, ca lubrifiant etc. sau (├«n stare pur─â) ca unguent ├«n farmacie ╚Öi ├«n cosmetic─â.
vasel├şn─â s. f., g.-d. art. vasel├şnei; pl. vasel├şne
vasel├şn─â s. f., g.-d. art. vasel├şnei; pl. vasel├şne
VASEL├ŹN─é s.f. Substan╚Ť─â lubrifiant─â care se prepar─â prin distilarea petrolului. [< fr. vaseline].
VASEL├ŹN─é s. f. substan╚Ť─â lubrifiant─â preparat─â prin distilarea petrolului. (< fr. vaseline)
VASEL├ŹN─é f. Substan╚Ť─â v├óscoas─â ob╚Ťinut─â din reziduurile de la distilarea petrolului, av├ónd diferite ├«ntrebuin╚Ť─âri (├«n cosmetic─â, ├«n farmaceutic─â etc.). [G.-D. vaselinei] /<fr. vaseline
*vasel├şn─â1 f., pl. e (fr. vaseline, cuv. creat la 1878 ├«n Statele Unite de Chesebrough din r─âd. germanulu─ş wasser, ap─â, ╚Öi gr. ├ęlaion, ule─ş). Un fel de unsoare (alifie) mineral─â alb─â scoas─â din petrolu brut. ÔÇô Pop. vasilin─â (dup─â numele de Vasile!).[1]
*vasil├şn─â, V. vaselin─â.

Vaselin─â dex online | sinonim

Vaselin─â definitie

Intrare: vaselin─â
vaselin─â substantiv feminin
vasilin─â substantiv feminin