Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

9 defini╚Ťii pentru valut─â

VAL├ÜT─é, valute, s. f. Moned─â, alta dec├ót moneda na╚Ťional─â. ÔŚŐ Valut─â forte = valut─â care are acoperire ├«n aur ╚Öi care este acceptat─â ca mijloc de plat─â de mai multe ╚Ť─âri. ÔÇô Din it. valuta.
VAL├ÜT─é, valute, s. f. Unitate monetar─â a unui stat, cu precizarea metalului ├«n care este definit─â. ÔÖŽ Totalitatea mijloacelor de plat─â exprimate ├«n moneda altui stat, care pot fi folosite ├«n decont─ârile interna╚Ťionale. ÔŚŐ Valut─â forte = valut─â care are acoperire ├«n aur ╚Öi care este acceptat─â ca mijloc de plat─â de mai multe ╚Ť─âri. ÔÇô Din it. valuta.
VAL├ÜT─é, valute, s. f. Sistem monetar adoptat ├«ntr-o ╚Ťar─â; unitatea monetar─â respectiv─â. ÔÖŽ Totalitatea monedelor (de h├«rtie sau de metal) care servesc ca mijloc de plat─â. Valut─â forte = valut─â care are acoperire ├«n aur ╚Öi care este acceptat─â de mai multe ╚Ť─âri.
val├║t─â s. f., g.-d. art. val├║tei; pl. val├║te
val├║t─â s. f., pl. val├║te
VAL├ÜT─é s.f. 1. Unitate monetar─â care st─â la baza sistemului monetar al unei ╚Ť─âri. 2. Totalitatea monedelor care servesc drept mijloc de plat─â ├«n decont─ârile interna╚Ťionale. ÔŚŐ Valut─â forte = valut─â cu acoperire ├«n aur care este acceptat─â de mai multe state. [< it. valuta].
VAL├ÜT─é s. f. 1. unitate monetar─â care st─â la baza sistemului monetar al unui stat. 2. totalitatea mijloacelor de plat─â (monede, bancnote, cambii, cecuri etc.) folosite ├«n schimbul interna╚Ťional. ÔÖŽ ~ forte = valut─â cu acoperire ├«n aur care este acceptat─â de mai multe state. (< it. valuta)
valută f. raportul valorii nominale a hârtiei-monede cu valoarea schimbătoare a cursului ei (= it. valuta).
*val├║t─â f., pl. e (it. valuta, part. d. val├ęre, a valora; fr. value). Com. Raportu valori─ş nominale fa╚Ť─â de valoarea de curs a une─ş h├«rti─ş monetare prezentate la schimb.

Valut─â dex online | sinonim

Valut─â definitie

Intrare: valut─â
valut─â substantiv feminin