Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

13 defini╚Ťii pentru valabil

VALAB├ŹL, -─é, valabili, -e, adj. Care este recunoscut, admis, acceptat ca fiind bun, adev─ârat, autentic. ÔÖŽ Spec. Care ├«ntrune╚Öte condi╚Ťiile cerute de lege, de o autoritate; pe baza c─âruia se confer─â cuiva un anumit drept. ÔÇô Din fr. valable.
VAL├üBIL, -─é, valabili, -e, adj. Care este recunoscut, admis, acceptat ca fiind bun, adev─ârat, autentic. ÔÖŽ Spec. Care ├«ntrune╚Öte condi╚Ťiile cerute de lege, de o autoritate; pe baza c─âruia se confer─â cuiva un anumit drept. ÔÇô Din fr. valable.
VAL├üBIL, -─é, valabili, -e, adj. Care trebuie (sau poate fi) recunoscut, admis, acceptat ca fiind bun, autentic. Nu puteam s─â r─âspund dec├«t ├«ntr-un mod egal, valabil pentru am├«ndoi. GALACTION, O. I 232. Ce e valabil pentru o regiune nu ar urma s─â fie necesar valabil pentru celelalte regiuni. REBREANU, R. I 261. ÔÖŽ Care ├«ntrune╚Öte condi╚Ťiile cerute de o lege, de o autoritate; pe baza c─âruia se confer─â cuiva un anumit drept. Testament valabil. Ôľş Biletul [de metrou] ├«nceteaz─â de a fi valabil numai c├«nd ie╚Öi la suprafa╚Ť─â. STANCU, U.R.S.S. 20.
valábil adj. m., pl. valábili; f. valábilă, pl. valábile
valábil adj. m., pl. valábili; f. sg. valábilă, pl. valábile
VALÁBIL adj. 1. bun. (Bani ~.) 2. v. autentic.
Valabil Ôëá nevalabil
VAL├üBIL, -─é adj. 1. Care are valoare. 2. Care poate fi acceptat (ca plat─â, ca m─ârturie etc.); acceptabil. 3. Care este ├«nt─ârit cu toate formele legale. [Cf. fr. valable, lat. valabilis < valere ÔÇô a fi s─ân─âtos].
VAL├üBIL, -─é adj. care are valoare; care poate fi acceptat; acceptabil. ÔŚŐ care ├«ntrune╚Öte condi╚Ťiile cerute de lege, de o autoritate. (< fr. valable)
valabil a. care are valoare: bun, acceptabil.
*valábil, -ă adj. (fr. valable, d. valoir, a valora). Care are valoare, bun, acceptabil: un bilet valabil pentru toate trenurile, scuză valabilă.
VALABIL adj. 1. bun. (Bani ~.) 2. autentic, (rar) valid. (Un act, un testament ~.)
valabil, -─â, valabili, -e adj. (d. oameni) ├«n╚Ťeleg─âtor, de treab─â.

Valabil dex online | sinonim

Valabil definitie

Intrare: valabil
valabil adjectiv