Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

10 defini╚Ťii pentru vagonet

VAGONET, vagonete, s. n. Vagon (1) de dimensiuni mici, care circul─â pe ╚Öine cu ecartament ├«ngust, folosit pentru transportul de materiale la lucr─âri forestiere ╚Öi de terasament, ├«n fabrici, ├«n mine, pe ╚Öantiere etc. ÔÖŽ Vehicul de funicular care circul─â suspendat pe un cablu. ÔÇô Din fr. wagonnet.
VAGON├ëT, vagonete, s. n. Vagon (1) de dimensiuni mici, care circul─â pe ╚Öine cu ecartament ├«ngust, folosit pentru transportul de materiale la lucr─âri forestiere ╚Öi de terasament, ├«n fabrici, ├«n mine, pe ╚Öantiere etc. ÔÖŽ Vehicul de funicular care circul─â suspendat pe un cablu. ÔÇô Din fr. wagonnet.
VAGON├ëT, vagonete, s. n. Vagon de dimensiuni mici care circul─â pe ╚Öine cu ecartament ├«ngust ╚Öi cu care se transport─â materiale ╚Öi oameni la lucr─âri forestiere, la construc╚Ťii, ├«n mine etc. F─âr─â vorb─â, s-a apropiat de vagonet, l-a apucat de tampon ╚Öi cu o singur─â mi╚Öcare a smuls ro╚Ťile ├«nfundate ├«n noroi ╚Öi le-a pus din nou pe ╚Öine. V. ROM. martie 1953, 97. Vorbesc pe peron ├«nainte de zori, a╚Ötept├«nd s─â se urce pe vagonetile pe care le vor ├«mpinge pe linie. DUMITRIU, B. F. 78. Vagonete, care grele ╚Öi automobile urc─â ╚Öi coboar─â ve╚Önic pe re╚Ťeaua c─âilor de ieri create. GALACTION, O. I 314. ÔÖŽ Vagon mic, deschis, care circul─â suspendat pe cablul funicularelor.
vagon├ęt s. n., pl. vagon├ęte
vagon├ęt s. n., pl. vagon├ęte
VAGONÉT s.n. Vagon mic care circulă pe o linie ferată îngustă, folosită mai ales la lucrări forestiere sau în fabrici, pe șantiere etc. [Var. vagonetă s.f. / < fr. wagonnet].
VAGONÉTĂ s.f. v. vagonet.
VAGONÉT s. n. vagon mic care circulă pe o cale ferată îngustă (la lucrări forestiere sau în fabrici, pe șantiere etc.). (< fr. wagonnet)
vagonet n. vagon mic ├«ntrebuin╚Ťat ├«n antreprize de lucr─âri.
*vagon├ęt n., pl. e (fr. wagonnet). Vagon mic de c─ârat p─âm├«nt ╚Öi altele la terasamente ╚Öi al c─âru─ş co╚Ö se poate r─âsturna ca s─â se de╚Öerte.

Vagonet dex online | sinonim

Vagonet definitie

Intrare: vagonet
vagonet substantiv neutru
vagonet─â substantiv feminin