Dicționare ale limbii române

14 definiții pentru urangutan

ORANGUTÁN s. m. v. urangutan.
URANGUTÁN, urangutani, s. m. Maimuță antropoidă arboricolă, de talie mare, cu membrele anterioare foarte lungi, inteligentă și cu spiritul de imitație foarte dezvoltat, care trăiește în pădurile tropicale din Sumatra și Borneo (Simia satyrus). [Var.: orangután s. m.] – Din fr. orang-outan.
ORANGUTÁN s. m. v. urangutan.
URANGUTÁN, urangutani, s. m. Maimuță antropoidă de talie mare, cu membrele anterioare foarte lungi, inteligentă și cu spiritul de imitație foarte dezvoltat, care trăiește în pădurile tropicale din Sumatra și Borneo (Simia satyrus). [Var.: orangután s. m.] – Din fr. orang-outan.
ORANGUTÁN s. m. v. urangutan.
URANGUTÁN, urangutani, s. m. Maimuță de talie mare, cu membrele anterioare foarte lungi, cu caninii foarte dezvoltați, care trăiește în insulele Sumatra și Borneo; se ridică pe membrele posterioare, este inteligentă și are spiritul de imitație foarte dezvoltat (Simia satirus ). – Variantă: orangután s. m.
urangután s. m., pl. urangutáni
urangután s. m., pl. urangutáni
ORANGUTÁN s.m. v. urangutan.
URANGUTÁN s.m. Maimuță mare antropomorfă, fără coadă, care trăiește în pădurile din Kalimantan și Sumatra. [Var. orangutan s.m. / < fr. orang-outan, cf. malaiez orangutan – omul pădurii].
URANGUTÁN s. m. maimuță mare antropoidă, fără coadă, din pădurile tropicale din Kalimantan și Sumatra. (< fr. orang-outan)
URANGUTÁN ~i m. Maimuță antropoidă, de talie mare, cu membrele anterioare mult mai lungi decât cele posterioare. /<fr. orang-outan
orangutan m. soiu de maimuță mare fără coadă, locuește în codrii din Borneo și din Sumatra (Simia satyrus).
*orangután m. (d. maleaĭezu orangutan, d. orang, om, și utan, de pădurĭ). Zool. Un fel de maĭmuță mare antropomorfă din Bornéo și Sumatra. Fig. Om foarte urît. – În ainte se credea că orangutanu e maĭmuța care seamănă cu omu. Dar savanțiĭ de azĭ zic că gibonu seamănă cu omu maĭ mult de cît orĭ-care maĭmuță.

Urangutan dex online | sinonim

Urangutan definitie

Intrare: urangutan
urangutan substantiv masculin
orangutan substantiv masculin