Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

11 defini╚Ťii pentru um─ârar

UMĂRÁR s. n. v. umerar.
UMER├üR, umerare, s. n. (Rar) 1. Umera╚Ö. 2. ├Ämbr─âc─âminte de protec╚Ťie fixat─â pe umerii celor care car─â greut─â╚Ťi. 3. ├Ämpletitur─â de l├ón─â, de melan─â etc. cu care ├«╚Öi ├«mbrac─â umerii suferinzii de reumatism. [Var.: um─âr├ír s. n.] ÔÇô Um─âr + suf. -ar.
UMĂRÁR s. n. v. umerar.
UMER├üR, umerare, s. n. 1. Umera╚Ö. 2. ├Ämbr─âc─âminte de protec╚Ťie fixat─â pe umerii celor care car─â greut─â╚Ťi. 3. ├Ämpletitur─â de l├ón─â, de melan─â etc. cu care ├«╚Öi ├«mbrac─â umerii cei ce sufer─â de reumatism. [Var.: um─âr├ír s. n.] ÔÇô Um─âr + suf. -ar.
UMERÁR, umerare, s. n. Umeraș.
umerár (umeraș, piesă la îmbrăcăminte) (rar) s. n., pl. umeráre
umerár s. n., pl. umeráre
UMERÁR s. v. portmantou, umeraș.
UMER├üR ~e n. 1) v. UMERA╚ś. 2) Pies─â de ├«mbr─âc─âminte de protec╚Ťie, fixat─â pe umeri de cei care duc greut─â╚Ťi. 3) ├Ämpletitur─â, mai ales de l├ón─â, cu care bolnavii de reumatism ├«╚Öi ├«mbrac─â umerii. /um─âr + suf. ~ar
um─âr├ír ╚Öi -er├ír n., pl. e (dup─â lat. hum─Ľrale, un fel de manta militar─â. V. umeral. Cp. cu epolet). Vech─ş (Dos.). Un fel de pelerin─â (V. omofor). Az─ş. Cu─şer portativ (o sc├«nduric─â at├«rnat─â orizontal pe care se ├«ntinde un surtuc ╚Ö. a.).
umerar s. v. PORTMANTOU. UMERA╚ś.

Um─ârar dex online | sinonim

Um─ârar definitie

Intrare: umerar
um─ârar substantiv neutru
umerar substantiv neutru