Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

7 defini╚Ťii pentru turnichet

TURNICH├ëT, turnichete, s. n. 1. (Mar.) Rol─â montat─â pe un ax vertical servind la schimbarea direc╚Ťiei unei par├óme sau a unui lan╚Ť de ancor─â. 2. Mas─â rotativ─â pe care se a╚Öaz─â sticlele spre a fi umplute, 3. Bare ├«n cruce instalate la intrarea ├«n parcuri, stadioane etc., care se rotesc, permi╚Ť├ónd trecerea c├óte unei singure persoane. ÔÇô Din fr. tourniquet.
TURNICH├ëT, turnichete, s. n. 1. (Mar.) Rola montat─â pe un ax vertical servind la schimbarea direc╚Ťiei unei par├óme sau a unui lan╚Ť de ancor─â. 2. Mas─â rotativ─â pe care se a╚Öaz─â sticlele spre a fi umplute. 3. Bare ├«n cruce instalate la intrarea ├«n parcuri, stadioane etc., care se rotesc, permi╚Ť├ónd trecerea c├óte unei singure persoane. ÔÇô Din fr. tourniquet.
turnich├ęt s. n., pl. turnich├ęte
turnich├ęt s. n., pl. turnich├ęte
TURNICH├ëT s.n. 1. Mosor vertical de metal care ├«mpiedic─â lan╚Ťul ancorei s─â se frece de punte. 2. Mas─â rotativ─â pe care se a╚Öaz─â, manual sau automat, sticlele spre a fi umplute cu lichide, ├«n industria alimentar─â. 3. Bare ├«n cruce care se rotesc, permi╚Ť├ónd trecerea c├óte unei singure persoane. 4. Lansare. [< fr. tourniquet].
TURNICH├ëT s. n. 1. (mar.) rol─â metalic─â fixat─â vertical ├«n puncte, care ├«mpiedic─â frecarea lan╚Ťului ancorei sau al par├ómelor. 2. mas─â rotativ─â pe care se a╚Öaz─â sticlele spre a fi umplute cu lichide, ├«n industria alimentar─â. 3. bare ├«n cruce care se rotesc pe un ax vertical, permi╚Ť├ónd trecerea c├óte unei singure persoane. 4. lansare (2). 5. instrument ├«n form─â de garou, pentru comprimarea arterelor. (< fr. tourniquet)
TURNICHET ~e n. Bare ├«n cruce, care se rotesc, instalate la intrarea ├«n metrou, ├«n stadioane etc., permi╚Ť├ónd trecerea c├óte unei singure persoane. /<fr. tourniquet

Turnichet dex online | sinonim

Turnichet definitie

Intrare: turnichet
turnichet substantiv neutru