Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru trigonometric

TRIGONOMÉTRIC, -Ă, trigonometrici, -ce, adj. Care aparține trigonometriei, referitor la trigonometrie; de care se ocupă trigonometria. ◊ Cerc trigonometric = cerc cu raza egală cu unitatea și cu sensul de măsurare al arcelor invers aceluia al acelor ceasornicului. Funcție trigonometrică = fiecare dintre funcțiile sinus, cosinus, tangentă, cotangentă, secantă și cosecantă. – Din fr. trigonométrique.
TRIGONOMÉTRIC, -Ă, trigonometrici, -ce, adj. Care aparține trigonometriei, referitor la trigonometrie; de care se ocupă trigonometria. ♦ Cerc trigonometric = cerc cu raza egală cu unitatea și cu sensul de măsurare al arcelor invers aceluia al acelor ceasornicului. Funcție trigonometrică = fiecare dintre funcțiile sinus, cosinus, tangentă, cotangentă, secantă și cosecantă. – Din fr. trigonométrique.
TRIGONOMÉTRIC, -Ă, trigonometrici, -e, adj. De care se ocupă trigonometria, de trigonometrie. Ecuație trigonometrică.
TRIGONOMÉTRIC, -Ă, trigonometrici, -e, adj. Referitor la trigonometrie; de care se ocupă trigonometria. – Fr. trigonométrique.
trigonométric (-me-tric) adj. m., pl. trigonométrici; f. trigonométrică, pl. trigonométrice
trigonométric adj. m. (sil. -tri-), pl. trigonométrici; f. sg. trigonométrică, pl. trigonométrice
TRIGONOMÉTRIC, -Ă adj. Care ține de trigonometrie, referitor la trigonometrie. ♦ Cerc trigonometric = cerc cu raza egală cu unitatea și cu sensul de măsurare a arcelor invers aceluia al acelor unui ceasornic; funcție trigonometrică = fiecare dintre funcțiile sinus, cosinus, tangentă, cotangentă, secantă și cosecantă. [< fr. trigonométrique].
TRIGONOMÉTRIC, -Ă adj. referitor la trigonometrie. ♦ cerc ~ = cerc cu raza egală cu unitatea și cu sensul de măsurare a arcelor invers aceluia al acelor unui ceasornic; funcție ~ă = fiecare dintre funcțiile sinus, cosinus, tangentă, cotangentă, secantă și cosecantă. (< fr. trigonométrique)
TRIGONOMÉTRIC ~că (~ci, ~ce) Care ține de trigonometrie; caracteristic trigonometriei. Ecuație ~că. [Sil. -me-tric] /<fr. trigonométrique
*trigonométric, -ă adj. (d. trigon și -metric din geo-metric). De trigonometrie: calcul trigonometric. Adv. Pin trigonometrie: a calcula trigonometric.

trigonometric definitie

trigonometric dex

Intrare: trigonometric
trigonometric adjectiv
  • silabisire: -tri-