Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru trigonocefal

TRIGONOCEFÁL, trigonocefali, s. m. Nume dat mai multor specii de șerpi veninoși din familia viperelor, care trăiesc în Asia și în America. – Din fr. trigonocéphale.
TRIGONOCEFÁL, trigonocefali, s. m. Nume dat mai multor specii de șerpi veninoși din familia viperelor, care trăiesc în Asia și în America. – Din fr. trigonocéphale.
TRIGONOCEFÁL, trigonocefali, s. m. (La pl.) Soi de șerpi veninoși din familia viperelor, care trăiesc în Asia și în America; (la sg.) șarpe din acest soi. ◊ (Adjectival) Șarpe trigonocefal.
TRIGONOCEFÁL, trigonocefali, s. m. (La pl.) 1. Specie de șerpi veninoși din familia viperelor, care trăiesc în Asia și în America; (și la sg.) șarpe făcând parte din această specie. – Fr. trigonocéphale.
trigonocefál s. m., pl. trigonocefáli
trigonocefál s. m., pl. trigonocefáli
TRIGONOCEFÁL s.m. Șarpe veninos din familia viperei, cu capul în formă triunghiulară, care trăiește în Asia și în America. [< fr. trigonocéphale, cf. gr. trigonon – triunghi, kephale – cap].
TRIGONOCEFÁL s. m. șarpe veninos din familia viperei, cu capul triunghiular, în Asia și în America. (< fr. trigonocéphale)
*trigonocéfal și -ál, -ă adj. (d. trigon și -cefal din a-cefal). Cu capu’n treĭ colțurĭ. S. m. Zool. Un fel de viperă africană și asiatică cu capu triangular.
TRIGONO- „triunghi, triunghiular”. ◊ gr. trigonon „triunghi” > fr. trigono-, germ. id., engl. id. > rom. trigono-. □ ~carp (v. -carp), adj., cu fructe triunghiulare; ~cefal (v. -cefal), s. m., reptilă veninoasă din familia ofidienilor, avînd capul triunghiular; ~cefalie (v. -cefalie), s. f., malformație craniană în formă de triunghi; ~encefalie (v. -encefalie), s. f., malformație de dezvoltare a creierului, fiind secundară trigonocefaliei; ~metrie (v. -metrie1), s. f., disciplină care studiază relațiile metrice dintre laturile și unghiurile unui triunghi; ~sperm (v. -sperm), adj., cu semințe triunghiulare.

Trigonocefal dex online | sinonim

Trigonocefal definitie

Intrare: trigonocefal
trigonocefal substantiv masculin