Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru trifazat

TRIFAZÁT, -Ă, trifazați, -te, adj. 1. (Despre unele circuite electrice) Format din trei circuite monofazate de curent alternativ, care nu sunt în legătură de fază unele cu altele; trifazic. 2. (Despre mașini electrice) Care funcționează cu un circuit electric trifazat (1). 3. (Despre sisteme fizico-chimice) Format din trei faze. – Din fr. triphase.
TRIFAZÁT, -Ă, trifazați, -te, adj. 1. (Despre unele circuite electrice) Format din trei circuite monofazate de curent alternativ, care nu sunt în legătură de fază unele cu altele; trifazic. 2. (Despre mașini electrice) Care funcționează cu un circuit electric trifazat (1). 3. (Despre sisteme fizico-chimice) Format din trei faze. – Din fr. triphasé.
TRIFAZÁT, -Ă, trifazați, -te, adj. (Despre un curent electric) Format din trei circuite monofazate de curent alternativ, care nu sînt în fază unele cu altele.
trifazát adj. m., pl. trifazáți; f. trifazátă, pl. trifazáte
trifazát adj. m., pl. trifazáți; f. sg. trifazátă, pl. trifazáte
TRIFAZÁT adj. (FIZ., CHIM.) trifazic. (Sistem ~.)
TRIFAZÁT, -Ă adj. 1. (Electr.; despre un curent electric) Format din trei circuite monofazate de curent alternativ; trifazic. ♦ (Despre mașini electrice) Care funcționează cu un astfel de circuit. 2. (Despre sisteme fizico-chimice) Format din trei faze. [Cf. fr. triphasé].
TRIFAZÁT, -Ă adj. 1. (despre circuite electrice) din trei circuite monofazice de curent alternativ; trifazic. 2. (despre mașini electrice) care funcționează cu un astfel de circuit. 3. (despre sisteme fizico-chimice) din trei faze. (< fr. triphasé)
TRIFAZÁT ~tă (~ți, ~te) (despre sisteme fizico-chimice) Care constă din trei faze; cu trei faze. /<fr. triphasé
TRIFAZAT adj. (FIZ., CHIM.) trifazic. (Sistem ~.)

Trifazat dex online | sinonim

Trifazat definitie

Intrare: trifazat
trifazat adjectiv