Dicționare ale limbii române

7 definiții pentru tricopter

TRICOPTÉR, tricoptere, s. n. (La pl.) Ordin de insecte caracterizate prin aripile mari acoperite cu peri sau cu mici solzișori, ale căror larve trăiesc în apă și își construiesc un fel de căsuțe, cilindrice sau conice, din resturi vegetale, nisip și pietricele; (și la sg.) insectă care face parte din acest ordin. – Din fr. trichoptère.
TRICOPTÉR, tricoptere, s. n. (La pl.) Ordin de insecte caracterizate prin aripile mari acoperite cu peri sau cu mici solzișori, ale căror larve trăiesc în apă și își construiesc un fel de căsuțe, cilindrice sau conice, din resturi vegetale, nisip și pietricele; (și la sg.) insectă care face parte din acest ordin. – Din fr. tricoptères.
!tricoptér (-cop-te-/-co-pte-) s. n., pl. tricoptére
tricoptér s. n., pl. (sil. mf. -pte-) tricoptére
TRICOPTÉRE s.n.pl. Ordin de insecte având aripile mari acoperite cu peri sau cu mici solzișori, ale căror larve duc viață acvatică, construindu-și un fel de căsuțe cilindrice sau conice din resturi vegetale, nisip și pietricele; (la sg.) insectă din acest ordin. [Sg. tricopter. / < fr. trichoptères].
TRICOPTÉRE s. n. pl. ordin de insecte având aripile mari acoperite cu peri sau cu mici solzișori, ale căror larve acvatice își construiesc un fel de căsuțe tubulare din nisip, resturi vegetale etc. (< fr. trichoptères)
TRICOPTÉR ~e n. 1) la pl. Ordin de insecte cu aripile mari, membranoase și acoperite cu peri mici. 2) Insectă din acest ordin. [Sil. -co-pter] /<fr. trichoptere

Tricopter dex online | sinonim

Tricopter definitie

Intrare: tricopter
tricopter substantiv neutru