Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

6 defini╚Ťii pentru triceratops

TRICER├üTOPS, triceratop╚Öi, s. m. (La pi.) Gen de reptile fosile din ordinul dinozaurienilor, lungi de 6-8 m, cu craniul ├«nconjurat, ├«n regiunea posterioar─â inferioar─â, de un guler din pl─âci cornoase, cu dou─â coarne deasupra orbitelor ╚Öi cu o protuberan╚Ť─â nazal─â; (╚Öi la sg.) animal care f─âcea parte din acest gen. ÔÇô Din fr. tric├ęratops.
TRICER├üTOPS, triceratop╚Öi, s. m. (La pl.) Gen de reptile fosile din ordinul dinozaurienilor, care cuprindea animale de 6-8 m lungime, cu craniul ├«nconjurat, ├«n regiunea posterioar─â inferioar─â, de un guler din pl─âci cornoase, cu dou─â coarne deasupra orbitelor ╚Öi cu o protuberan╚Ť─â nazal─â; (╚Öi la sg.) animal care f─âcea parte din acest gen. ÔÇô Din fr. tric├ęratops.
tricerátops s. m., pl. tricerátopși
tricerátops s. m., pl. tricerátopși
TRICER├üTOPS s.m. Reptil─â fosil─â din mezozoic care avea craniul ├«nconjurat, ├«n regiunea posterioar─â inferioar─â, de un guler din pl─âci cornoase, cu dou─â coarne deasupra orbitelor ╚Öi o protuberan╚Ť─â nazal─â. [< fr. tric├ęratops, cf. gr. trikeratos < tri ÔÇô cu trei, keras, keratos ÔÇô corn, ops ÔÇô vedere].
TRICER├üTOPS s. n. dinozaurian erbivor care avea craniul mare, alungit, cu dou─â coarne deasupra orbitelor ╚Öi o protuberan╚Ť─â nazal─â, iar ├«n jurul g├ótului un guler din pl─âci osoase cu ╚Ťepi. (< fr. tric├ęratops)

Triceratops dex online | sinonim

Triceratops definitie

Intrare: triceratops
triceratops substantiv masculin