Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

12 defini╚Ťii pentru trianglu

TRI├üNGLU, triangluri, s. n. Instrument muzical de percu╚Ťie alc─âtuit dintr-o bar─â cilindric─â de o╚Ťel ├«ndoit─â ├«n form─â de triunghi, care se love╚Öte cu o baghet─â din acela╚Öi material; triunghi (3). [Pr.: tri-an-] ÔÇô Din fr. triangle.
TRI├üNGLU, triangluri, s. n. Instrument muzical de percu╚Ťie f─âcut dintr-o bar─â cilindric─â de o╚Ťel ├«ndoit─â ├«n form─â de triunghi, care se love╚Öte cu o baghet─â din acela╚Öi material; triunghi (3). [Pr.: tri-an-] ÔÇô Din fr. triangle.
TRI├üNGLU, triangluri, s. n. Instrument muzical de percu╚Ťie, ├«n form─â de triunghi, f─âcut din o╚Ťel, care se love╚Öte cu o baghet─â din acela╚Öi metal. ÔÇô Pronun╚Ťat: tri-an-.
triánglu (tri-an-) s. n., art. triánglul; pl. triángluri
triánglu s. n. (sil. tri-an-), art. triánglul; pl. triángluri
TRIÁNGLU s. (MUZ.) triunghi.
TRI├üNGLU s.n. Instrument muzical de percu╚Ťie alc─âtuit dintr-un triunghi de metal care se ╚Ťine cu m├óna ╚Öi se love╚Öte cu o baghet─â metalic─â. [Pron. tri-an-. / < fr. triangle, cf. it. triangolo, germ. Triangel].
TRI├üNGLU s. n. instrument muzical de percu╚Ťie dintr-un cadru de o╚Ťel triunghiular suspendat, lovit cu o baghet─â metalic─â. (< fr. triagle)
TRI├üNGLU ~ri n. Instrument muzical de percu╚Ťie const├ónd dintr-o vergea de o╚Ťel, ├«ndoit─â ├«n form─â de triunghi, care, fiind lovit─â cu o baghet─â din acela╚Öi metal, emite sunete cristaline. [Sil. tri-an-glu] /<fr. triangle, it. triangolo
TRIANGLU s. (MUZ.) triunghi.
trianglu v. triunghi.
triunghi (trianglu) (it. trianglo; engl. triangle; fr. triangle; germ. Triangel), instrument de percu╚Ťie* idiofon. Este cunoscut din antic. de mai multe popoare: evrei, greci ╚Öi romani ╚Öi avea diferite forme: circular, dreptunghiular ╚Öi triunghiular. Ast─âzi se utilizeaz─â numai cel de form─â triunghiular─â echilateral─â, ne├«nchis─â. Este construit dintr-o tij─â de o╚Ťel fin ╚Öi suspendat pe un suport. Sunetul se ob╚Ťine lovind instr. cu o baghet─â (2) de metal. T. a fost introdus ├«n orch. simf. ├«n sec. 19.

Trianglu dex online | sinonim

Trianglu definitie

Intrare: trianglu
trianglu substantiv neutru
  • silabisire: tri-an-