Dicționare ale limbii române

12 definiții pentru triaj

TRIÁJ, triaje, s. n. 1. Faptul de a tria. 2. Stație tehnică de cale ferată în care se garează materialul rulant, se descompun și se recompun trenurile de marfa sau de călători etc. [Pr.: tri-aj] – Din fr. triage.
TRIÁJ, triaje, s. n. 1. Faptul de a tria. 2. Stație tehnică de cale ferată în care se garează materialul rulant, se descompun și se recompun trenurile de marfă sau de călători etc. [Pr.: tri-aj] – Din fr. triage.
TRIÁJ, triaje, s. n. 1. Faptul de a tria; selecționare, alegere, triere. În gara Obor se face triajul bolnavilor. CAMIL PETRESCU, U. N. 416. Făcea triajul unor scrisori vechi. BART, E. 173. 2. Stație tehnică de cale ferată, în care se garează materialul rulant, se formează și se aranjează pe direcții trenurile de marfă sau de călători etc. Aveam perspectiva haotică a triajului... cu șiruri interminabile de vagoane încărcate cu lemne de foc, scînduri, bușteni sau mașini agricole. G. M. ZAMFIRESCU, M. D. I 13.
triáj s. n., pl. triáje
triáj s. n., pl. triáje
TRIÁJ s. v. selecție.
TRIÁJ s.n. 1. Faptul de a tria; selecționare, triere. 2. Serviciu într-un spital unde se înscriu și se repartizează pe secții bolnavii nou internați. 3. Stație de cale ferată în care se efectuează descompunerea, trierea și compunerea trenurilor de marfă. [Pron. triaj. / < fr. triage].
TRIÁJ s. n. 1. faptul de a tria; triere. 2. serviciu într-un spital unde se înscriu și se repartizează pe secții bolnavii nou născuți. 3. stație de cale ferată în care se efectuează descompunerea, trierea și compunerea trenurilor. (< fr. triage)
TRIÁJ ~e n. 1) Operație de triere. 2) Serviciu unde se înscriu și se repartizează pe secții bolnavii internați. 3) Stație tehnică de cale ferată pentru compunerea, recompunerea și aranjarea pe direcții a trenurilor. /<fr. triage
*triáj n., pl. urĭ și e (fr. triage). Acțiunea de a tria.
TRIAJ s. selectare, selecționare, triere. (Un meci de ~.)
a i-o da (cuiva) din fundul triajului expr. (adol.) a lovi (pe cineva) cu toată puterea.

triaj definitie

triaj dex

Intrare: triaj
triaj substantiv neutru