Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

12 defini╚Ťii pentru triaj

TRI├üJ, triaje, s. n. 1. Faptul de a tria. 2. Sta╚Ťie tehnic─â de cale ferat─â ├«n care se gareaz─â materialul rulant, se descompun ╚Öi se recompun trenurile de marfa sau de c─âl─âtori etc. [Pr.: tri-aj] ÔÇô Din fr. triage.
TRI├üJ, triaje, s. n. 1. Faptul de a tria. 2. Sta╚Ťie tehnic─â de cale ferat─â ├«n care se gareaz─â materialul rulant, se descompun ╚Öi se recompun trenurile de marf─â sau de c─âl─âtori etc. [Pr.: tri-aj] ÔÇô Din fr. triage.
TRI├üJ, triaje, s. n. 1. Faptul de a tria; selec╚Ťionare, alegere, triere. ├Än gara Obor se face triajul bolnavilor. CAMIL PETRESCU, U. N. 416. F─âcea triajul unor scrisori vechi. BART, E. 173. 2. Sta╚Ťie tehnic─â de cale ferat─â, ├«n care se gareaz─â materialul rulant, se formeaz─â ╚Öi se aranjeaz─â pe direc╚Ťii trenurile de marf─â sau de c─âl─âtori etc. Aveam perspectiva haotic─â a triajului... cu ╚Öiruri interminabile de vagoane ├«nc─ârcate cu lemne de foc, sc├«nduri, bu╚Öteni sau ma╚Öini agricole. G. M. ZAMFIRESCU, M. D. I 13.
triáj s. n., pl. triáje
triáj s. n., pl. triáje
TRI├üJ s. v. selec╚Ťie.
TRI├üJ s.n. 1. Faptul de a tria; selec╚Ťionare, triere. 2. Serviciu ├«ntr-un spital unde se ├«nscriu ╚Öi se repartizeaz─â pe sec╚Ťii bolnavii nou interna╚Ťi. 3. Sta╚Ťie de cale ferat─â ├«n care se efectueaz─â descompunerea, trierea ╚Öi compunerea trenurilor de marf─â. [Pron. triaj. / < fr. triage].
TRI├üJ s. n. 1. faptul de a tria; triere. 2. serviciu ├«ntr-un spital unde se ├«nscriu ╚Öi se repartizeaz─â pe sec╚Ťii bolnavii nou n─âscu╚Ťi. 3. sta╚Ťie de cale ferat─â ├«n care se efectueaz─â descompunerea, trierea ╚Öi compunerea trenurilor. (< fr. triage)
TRI├üJ ~e n. 1) Opera╚Ťie de triere. 2) Serviciu unde se ├«nscriu ╚Öi se repartizeaz─â pe sec╚Ťii bolnavii interna╚Ťi. 3) Sta╚Ťie tehnic─â de cale ferat─â pentru compunerea, recompunerea ╚Öi aranjarea pe direc╚Ťii a trenurilor. /<fr. triage
*tri├íj n., pl. ur─ş ╚Öi e (fr. triage). Ac╚Ťiunea de a tria.
TRIAJ s. selectare, selec╚Ťionare, triere. (Un meci de ~.)
a i-o da (cuiva) din fundul triajului expr. (adol.) a lovi (pe cineva) cu toat─â puterea.

Triaj dex online | sinonim

Triaj definitie

Intrare: triaj
triaj substantiv neutru