11 definiții pentru trenare
TRENÁ, pers. 3 trenează,
vb. I.
Intranz. (
Livr.)
1. (Despre acțiuni) A se desfășura cu încetineală; a se tărăgăna, a se prelungi.
2. (Rar; despre lucruri) A zăcea undeva, uitat sau lăsat din neglijență. – Din
fr. traîner. TRENÁ, pers. 3 trenează,
vb. I.
Intranz. (
Livr.)
1. (Despre acțiuni) a se desfășura cu încetineală; a se tărăgăna, a se lungi.
2. (Rar; despre lucruri) A zăcea undeva, uitat sau lăsat din neglijență. – Din
fr. traîner. TRENÁ, trenez,
vb. I.
Intranz. (Despre lucruri) A zăcea undeva uitat sau lăsat din neglijență. Cu șezlongurile desfăcute, cu șalul Corinei trenînd pe unul din ele, terasa pensiunii are într-adevăr ceva de covertă pustie, noaptea. SEBASTIAN, T. 138. ♦ (Despre acțiuni) A se desfășura cu încetineală; a tărăgăna.
trená (a ~) vb.,
ind. prez. 3 treneáză
trená vb., ind. prez. 1 sg. trenéz, 3 sg. și pl. treneáză TRENÁ vb. 1. a întârzia, a lungi, a tărăgăna, a tergiversa, (înv.) a prelungi. (A mai ~ soluționarea problemei.) 2. a se lungi, a (se) tărăgăna. (Acțiunea romanului ~.) 3. a lâncezi, a stagna. (Afacerile ~.) TRENÁRE s. lâncezeală, lâncezire, stagnare, (înv.) stagnație. (~ în economie.) TRENÁ vb. I. intr.
1. (Despre lucruri) A zăcea undeva uitat, părăsit, lăsat din neglijență.
2. (Despre acțiuni) A se desfășura cu încetineală; a lâncezi, a tărăgăna. [< fr. traîner].
TRENÁ vb. intr. 1. (despre lucruri) a zăcea undeva uitat, părăsit, lăsat din neglijență. 2. (despre acțiuni) a se desfășura cu încetineală; a lâncezi, a tărăgăna. (< fr. traîner)
A TRENÁ ~éz intranz. livr. 1) (despre acțiuni) A se desfășura extrem de încet; a se tărăgăna. 2) rar (despre lucruri) A zăcea uitat sau lăsat din neglijență. ~ pe pământ. /<fr. traîner TRENA vb. 1. a întîrzia, a lungi, a tărăgăna, a tergiversa, (înv.) a prelungi. (A mai ~ soluționarea problemei.) 2. a se lungi, a (se) tărăgăna. (Acțiunea romanului ~.) 3. a lîncezi, a stagna. (Afacerile ~.) Trenare dex online | sinonim
Trenare definitie
Intrare: trena
trena verb grupa I conjugarea a II-a