Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru trauler

TRÁULER, traulere, s. n. Navă maritimă de pescuit, echipată cu traule, folosită și pentru dragarea epavelor. – Din rus. trauler, engl. trawler, germ. Trawler.
TRÁULER, traulere, s. n. Navă de pescuit prevăzută cu traule și destinată pescuitului pe mare, la diferite adâncimi, sau folosită pentru dragarea epavelor. – Din rus. trauler, engl. trawler, germ. Trawler.
tráuler (navă) (trau-) s. n., pl. tráulere
traúler s. n. (sil. trau-), pl. traúlere
TRÁULER s.n. Navă de pescuit, dotată cu instalații pentru manevrarea traulelor prin unul din borduri sau prin pupă, folosită și pentru dragarea epavelor. [< engl. trawler].
TRÁULER s. n. navă maritimă de pescuit, echipată cu traule. (< engl. trawler)
TRÁULER ~e n. Navă maritimă de pescuit în larg, înzestrată cu traule, cu instalații de prelucrare primară și de refrigerare a peștelui. [Sil. trau-] /<engl. trawler
tráuler s. n. 1970 (nav.) Navă de pescuit dotată cu năvoade în formă de sac (traule) pe care le trage după ea v. navă-bază, navă-uzină (din rus. trauler, engl. trawler, germ. Trawler; OSRI; D.Tr., LTR; DEX, DN3)
tráuler-uzínă s. n. Trauler pe care este amenajată și o uzină de prelucrare a peștelui ◊ „La șantierele navale din Gdansk se află în construcție un nou trauler-uzină, care depășește prin proporții tot ceea ce s-a construit până acum în Polonia în acest domeniu.” Sc. 16 V 78 p. 5 (din trauler + uzină)

Trauler dex online | sinonim

Trauler definitie

Intrare: trauler
trauler